Zwembad ’t Spilbroek blij met schenking tillift

Mindervaliden kunnen voortaan veilig en makkelijk het water in van zwembad ’t Spilbroek in Neede. Kanjers voor Kanjers heeft met de opbrengst van de Kramprun een tillift geschonken, die onlangs feestelijk in gebruik is genomen.

Kramp in Varsseveld sponsort jaarlijks de Kramprun en de organisatie hiervan schenkt haar opbrengst aan Kanjers voor Kanjers. Ook dit jaar had Kanjers voor Kanjers weer een prachtig initiatief waar de opbrengst voor gebruikt kon worden. Zwembad ’t Spilbroek in Neede is nu de gelukkige bezitter van een tillift waar mensen met een beperking makkelijk het water in getild kunnen worden. Sport en spel voor iedereen mogelijk maken: voor zowel Kanjers voor Kanjers als de Kramprun een prachtig streven.

Dylan Wanink (13) uit Noordijk nam samen met zijn vader Han Wanink en leerkracht Raymond de Klundert van SO De Leeuwerikschool het initiatief om de lift aan te vragen bij Kanjers voor Kanjers. De (oud)leerling van de Leeuwerikschool moest altijd geholpen worden door twee mensen om het zwembad in- en uitgetild worden. Met deze tillift kunnen mensen met een lichamelijke beperking eenvoudig in het water getild worden.

Sporten
In het bijzijn van een aantal vrijwilligers van Kanjers voor Kanjers, Han Wanink en Gerrit Dijkslag van Kramp werd de lift voor de eerste keer gebruikt. De zwembadlift draagt bij aan het doel van Kanjers voor Kanjers: sport en bewegen mogelijk maken voor alle kinderen in de Achterhoek. Voor alle mensen met een lichamelijke beperking in de omgeving van Neede is het nu mogelijk binnen enkele kilometers van hun woonhuis te sporten. Zo draagt de lift bij aan de toegankelijkheid van het dorp.

Bekijk hier alle foto’s van de overhandiging