Zonnige Kanjers voor Kanjers MTB Clinic

In aanloop naar de derde Kanjers voor Kanjers Jeugd MTB Clinic, zag het er nog naar uit dat de kids in de regen zouden crossen. Gelukkig breken de eerste zonnestralen afgelopen zondag al vroeg door bij Palestra in Braamt. Een nieuwe locatie waar ruim 50 sportieve kids zich verzamelen om mee te doen aan de MTB Clinic, dit keer georganiseerd door TC de Liemers, ATB Club de Pedaleur en Kanjers voor Kanjers.

Het belooft een bijzonder clinic te worden, want er zijn twee bijzonder gasttrainers: Kanjers voor Kanjers ambassadeurs Tristan Hoffman en Robert Gesink. Op hun eigen enthousiaste manier laten ze de kids het plezier van het fietsen ervaren. De clinic speelt zich grotendeels op het terrein van Outdoorcentrum Markant af. Markant heeft onlangs een MTB-parcours aangelegd en aan de aanwezige kinderen de eer om het parcours in gebruik te nemen. En ze vinden het geweldig! De trainers leren de kids de kneepjes van het fietsen. Later op de ochtend worden er teams gevormd en om in estafettevorm het tegen elkaar op te nemen op de fiets.

Na een welverdiende pauze is het tijd om te oefenen op behendigheid. Met de fiets op de wip, slalommen om pylonnen en snelheidsrondjes worden afgelegd. Om 11.15 uur fietst te complete groep terug naar Palestra, maar onderweg werd er nog een stop ingelast om af te sluiten met de traditie van de clinic: tikkertje op de fiets. Onze ambassadeur Robert Gesink heeft met een camera op zijn fiets beelden gemaakt van de MTB Clinic.

Alle kinderen gingen enhousiast en voldaan naar huis. De volgende Kanjers voor Kanjers MTB Clinic vindt plaats op zondag 21 oktober in Hoog-Keppel.

Kijk hier voor de foto’s

{mp4remote}http://vid.mobypicture.com/94b9981498dd4b442a27d5e72dc4e0e1.mp4{/mp4remote}