Zondag 27 november Achterhoek Wielerspektakel

Kanjers voor Kanjers, de Robert Gesink Fanclub, WTC De Slinge en De Radstake hebben de handen ineen geslagen en organiseren op zondag 27 november 2011 de eerste editie van het Achterhoek Wielerspektakel. De Achterhoek barst van het talent op het gebied van de wielersport, waaronder Robert Gesink, Jelle van Gorkom, Joyce Seesink, Anneke Beerten, Joost Wichman en Tristan Hoffman. Graag bieden wij jullie de mogelijkheid om deze topsporters van dichtbij te bewonderen tijdens het Achterhoek Wielerspektakel.

Kanjers voor Kanjers Veldtoertocht en finale reeks Jeugd Mountainbike Clinics onderdeel van Achterhoek Wielerspektakel
Onderdeel van het Achterhoek Wielerspektakel zijn de Kanjers voor Kanjers Veldtoertocht en de finale van de reeks Jeugd Mountainbike Clinics. Speciaal voor deze dag zet WTC De Slinge een unieke toertocht uit voor alle kanjers die meerijden. Starten kan tussen 9.00 uur en 11.00 uur. Speciale pauzeplaats voor de tocht van 50 kilometer is stadion De Vijverberg, thuisbasis van De Graafschap. De opbrengst van de toertocht komt geheel ten goede aan Kanjers voor Kanjers. Vele prominente renners, waaronder Kanjers voor Kanjers ambassadeurs Robert Gesink, Jeroen Blijlevens en Tristan Hoffman, rijden de tocht vanuit Varsseveld voor het goede doel: het welzijn van het kind. 

In samenwerking met verschillende wielerverenigingen en toerclubs uit de regio organiseert Kanjers voor Kanjers in het najaar een reeks van vijf Jeugd Mountainbike Clinics voor jongeren tussen de 6 en 16 jaar. De veldtoertocht valt samen met de finale van de reeks van Mountainbike Clinics. Elke deelnemer die minimaal drie clinics meefietst, krijgt op de finaledag een leuke herinnering mee naar huis! Wij starten om 9.00 uur en zijn rond 11.30 uur terug bij De Radstake.

Het wielerevenement van de Achterhoek
Het Achterhoek Wielerspektakel is dé mogelijkheid om in aanraking te komen met de wielersport en onze toptalenten uit de Achterhoek. Naast de veldtoertocht en de finale van de reeks Jeugd Mountainbike Clinics, zal de nummer 3 op de wereldranglijst, Rick Koekoek uit Hoogeveen, een spectaculaire Biketrail demonstratie verzorgen in de moderne disco van De Radstake. Vanaf 14.30 uur vindt in de grote zaal van De Radstake de Fanclubdag van Robert Gesink plaats. Ook de achtergrond van de wielersport komt aan bod. Gedurende de dag vinden er verschillende lezingen plaats op het gebied van wielersport.

Meer weten? Kijk op www.achterhoekwielerspektakel.nl. Het Achterhoek Wielerspektakel, een dag wielersport voor het hele gezin!