Youri heeft Zwemdiploma A!

‘Ik ben zo blij, ik ben zo blij! ‘Youri kon het niet vaak genoeg zeggen. Supertrots was hij op zijn net behaalde zwemdiploma.

Op 28 januari 2015 mocht Youri Freriks afzwemmen in het zwembad in Kilder. Uit handen van zweminstructeur Ton Bouwman ontving Youri zijn certificaat.

Youri is 9 jaar en heeft het PWS syndroom Dit is een zeldzaam syndroom waar naast een mentale beperking ook een motorische beperking aanwezig is. Uit recente studie is gebleken dat het oefenen van motoriek erg belangrijk is voor kinderen met PWS. Daarnaast is bekend dat kinderen met het PWS sneller een scoliose ontwikkelen. Ook hiervoor is het belangrijk goed te blijven oefenen aan houding en stabiliteit. Zwemmen is dus erg goed voor Youri.
Dankzij Kanjer voor Kanjers en zwemschool Ton Bouwman is het mogelijk gemaakt Youri tweemaal per week individuele zwemles te laten volgen.

De moeder van Youri en zijn opa waren ook aanwezig bij het afzwemmen en zijn erg trots op hem. Na afloop waren er de ballonnen, een fles champagne en een prachtige Kanjers voor Kanjers badhanddoek. 

Wij wensen Youri veel zwemplezier toe!