Wieler Festival Montferland op 30 en 31 mei 2015

Zaterdag 30 en zondag 31 mei is het Wieler Festival Montferland. Al voor de derde keer op rij is Kanjers voor Kanjers het goede doel van dit geweldig leuke Wieler Festival. Naast Jeugd MTB clinics, een Mountainbike Marathon, een zomercross en veel meer is er dit jaar de Kanjers Voor Kanjers Toercyclo. Een prachtige toertocht met daarin opgenomen -voor wie dat wil-  een klein wedstrijdelement. Schrijf je in met je vrienden, collega’s, mede Tristan Hoffman Challenge-fietsers, toerclubleden…. We zien je graag op zondag 31 mei in -s-Heerenberg!

Kanjers voor Kanjers Toercyclo

Met schitterende finale op afgesloten parkoers!
Wielerfestival Montferland biedt alle wielerverenigingen, toerfietsclubs en vriendenclubjes van Nederland een uniek evenement! Rij op zondagochtend 31 mei samen een mooie toertocht met daarin onderweg een tijdrij ‘segment’ en tot slot een finale op een selectief afgesloten parkoers!! Bepaal zo in veilige omstandigheden wie de kampioen van jullie club is.

De Toercyclo kent twee afstanden, 75 of 110 kilometer. De 75 kilometer is bedoeld voor fietsers die rustig willen rijden tussen tijdrit en finale door en willen genieten van de goed verzorgde pauzeplekken onderweg. De 110 kilometer is voor degenen die ook tussendoor flink door willen rijden. In het toertocht-deel is een tijdrit opgenomen. De tijd wordt daarbij geregistreerd met een chip op de fiets. Diezelfde chip wordt gebruikt om een uitslag op te maken over de laatste 17 kilometer, om te bepalen wie zich tot jullie ‘clubkampioen’ mag laten kronen.

Let op: in die laatste 17 kilometer is bijna geen meter vlak en zijn verschillende gemene heuvels opgenomen. Een ruime 180 hoogtemeters in deze finale zullen ervoor zorgen dat de beste zal winnen!! De finale gaat over volledig afgesloten wegen, waarbij de meeste groepen ook motorbegeleiding zullen krijgen. Er is een huldiging met beker, bloemen en rondemiss voor elke groep van minimaal 6 renners/rensters, die zich gezamenlijk heeft ingeschreven. De eerste 3 renners van jullie club, over tijdrit en finale samen, zullen op het Wielerfestival podium officieel gehuldigd worden.

Individueel inschrijven is ook mogelijk. Je kunt er dan voor jezelf een uitdaging van maken om de finale zo hard mogelijk te rijden, als je dat wilt.

 Flyer Wieler Festival Montferland

wielerfestival-montferland-2015