Vierde Kanjers MTB Clinic met een heerlijke verrassing voor de kids

Het is zondag 21 oktober, 9.00 uur. Tijd voor de vierde Kanjers voor Kanjers Jeugd MTB Clinic. Maar liefst 56 sportieve kinderen zijn naar Hoog-Keppel gekomen om mee te fietsen. Het belooft weer een leuke ochtend te worden.

Kanjers voor Kanjers ambassadeur Tristan Hoffman start met wel een heel bijzondere warming-up. Gekke bekken trekken en je op de meeste rare manier bewegen. De kinderen hebben nu al lol en zijn al snel warm. De MTB Clinic in Hoog-Keppel is best bijzonder, want dit keer gaan we voor het eerst klimmen met de kinderen. Vol goede moed fietsen de kinderen een rondje met flink wat heuvels. Voor de jongste kids is het best een beetje zwaar, maar het is de zeker de moeite waard. Na de tocht komt alle kinderen weer terug bij de sporthal in Hoog-Keppel.

Tijd voor een welverdiende pauze. Na het klimmen is iedereen wel toe aan ranja en koek. Na de pauze wordt er op het naastgelegen sportveld oefenen de kinderen, onder leiding van de trainers, op techniek tijdens het fietsen. Er worden weer slalomoefeningen gedaan, het beheersen van het schakelen en remmen, maar ook het op- en afstappen wordt geoefend. Het zo langzaam mogelijk het veld oversteken per fiets is het hoogtepunt van de dag. Zo makkelijk is dat nog niet. De clinic wordt traditiegetrouw afgesloten met tikkertje op de fiets.

Aan het einde van de ochtend werden de kinderen blij verrast met gratis kreukelfriet van Aviko. Een welverdiende beloning voor de kinderen! Op het moment dat de kinderen lekker aan het eten waren, kwamen er drie ronkende motoren de parkeerplaats oprijden. Het zijn drie motorrijders van VAMAC die een cheque komen brengen voor Kanjers voor Kanjers. Lees hier meer.

De volgende Kanjers voor Kanjers MTB Clinic is op zondag 4 november in Winterswijk. Tot dan!

Bekijk hier de foto’s