uitreiking project Kanjer DIRT Challenge

De Kanjer Dirt Challenge was ook dit jaar weer een geweldige happening. Maar liefst 350 kinderen hebben deelgenomen aan deze geweldige uitdaging! Met hun deelname steunden de kinderen het project van Kanjers voor Kanjers; Budovereniging Shizentai in Wehl.

De budovereniging wilde heel erg graag een mobiele judoschool realiseren. Afgelopen september maakte een noodlottig ongeluk een eind aan het jonge leven van de 18-jarige Nieck-Jan Gal. Zijn motto was altijd ‘Hij die niet opgeeft, wint altijd’! Hiermee bedoelde Nieck-Jan niet dat je altijd een 1e plek moet halen, maar dat je telkens probeert je grenzen te verleggen en je doel aan te passen om zo jezelf sterker te maken. Je daagt jezelf uit: een challenge! Door een mobiele judoschool op te zetten, wil Shizentai het motto van Nieck-Jan laten voortbestaan en zo judo voor meer kinderen mogelijk maken. Voor kinderen mét en zonder beperking. Want met judo leer je je grenzen verleggen, leer je samenwerken, bouw je conditie op, leer je elkaar te respecteren en wordt je motoriek beter. Dit zijn allemaal dingen die een kind helpen beter te worden.

Het doel van Shizentai past heel goed bij Kanjers voor Kanjers en de Kanjer Dirt Challenge. Want ook tijdens de Kanjer Dirt Challenge laten we zien dat heel veel kinderen (en ouders) een uitdaging aan kunnen gaan en grenzen kunnen verleggen.

Tijdens de Kanjer DIRT Challenge was de uitreiking van deze mobiele judoschool.