Tweede Kanjers voor Kanjers Jeugd MTB Clinic: fietsen op het terrein van de Zwarte Cross

Het is zondagmorgen 26 augustus en nog best vroeg. De weersverwachting is niet goed, maar toch zijn er 46 stoere kids vroeg uit hun bed gekomen om meet te doen aan de tweede Kanjers voor Kanjers Jeugd MTB Clinic. Het belooft weer een mooie ochtend te worden.

Dit keer zijn wij bij WTC de Keitrappers in Lichtenvoorde te gast. Na een welkomstwoord bij de Swite fietsen de sportievelingen richting de motorcrossbaan in de Schans. Het is nog niet zo lang geleden dat het terrein de crossbaan van de Zwarte Cross was. Geweldig toch om ook hier te mogen crossen op je fiets. De kids zijn dolenthousiast om te laten zien we ze in huis hebben.

Eenmaal in de Schans aangekomen worden de kinderen op leeftijd verdeeld om daarna, per groep, het bos in te gaan. De groepen crossen met hun fiets het parcours af dat is uitgezet op verschillende niveaus. Er wordt geoefend op behendigheid en techniek. Zoals een heuvel beklimmen, maar ook veilig afdalen hoort daarbij. Er wordt hard gewerkt door de kids, dus een pauze hebben ze wel verdiend.

Na ranja en koek bij het clubgebouw van de crossclub worden de fietsen gepakt en is het tijd voor schakel- en remles, op en afstappen tijdens het fietsen, sprinten, slippen, slalom en natuurlijk kan de moeilijke evenwichts-wipwap niet ontbreken. Het begint een traditie te worden, want de clinic wordt afgesloten met groepstikkertje op de fiets.

Voldaan fietsen de kinderen gezamenlijk terug naar de Swite. Ze hebben nu alweer zin in de volgende Kanjers voor Kanjers Jeugd MTB Clinic, zondag 7 oktober in Doetinchem (Stroombroek, Braamt).

Bekijk hier de foto’s!


jeugdclinic 2 26-08-2012