Tristan Hoffman Challenge 2012: hand in hand naar de Galibier

Aanstaande vrijdag 22 juni gaan 120 enthousiaste sportievelingen dé uitdaging van het jaar aan: de Tristan Hoffman Challenge 2012. Wandelend, lopend of fietsend de Col du Galibier in Frankrijk beklimmen. Het doel: geld inzamelen voor Kanjers voor Kanjers. De deelnemers zijn al geruime tijd in training om de uitdaging met de gigantische Alpenreus aan te gaan en staan te popelen om hun sportieve kwaliteiten in te zetten voor het goede doel.

Samen sterk
Na maanden van voorbereidingen zijn de eerste deelnemers vandaag gearriveerd in Valloire, aan de voet van de Galibier. Zowel de wandelaars, hardlopers en wielrenners hebben gezamenlijk getraind om zich optimaal voor te bereiden op de klim, bekend van de Tour de France. “Geweldig om mee te mogen maken dat zoveel atleten uit de Achterhoek zich sportief inzetten voor het goede doel. Ik ben er trots op dat mijn naam hieraan verbonden is”, aldus Tristan Hoffman.

Creatieve inzamelacties
Naast de sportieve uitdaging bedenken de deelnemers allerlei acties om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Mariëtte Harbers, medeorganisator van de Tristan Hoffman Challenge, vertelt enthousiast over de verschillende initiatieven: “Zo heeft een deelnemer een push-up actie georganiseerd met een opbrengst van maar liefst € 2.100,-, er worden taarten verkocht, een benefiet-filmvoorstelling en zijn de deelnemers met de collectebus langs de deuren gegaan.” Tot slot een mooie samenwerking tussen Bakkerij Wissink en de Runners4Kanjers. Speciaal voor de hardlopers, verkoopt de bakkerij een Kanjerpakket waarvan € 2,50 bestemd is voor de lopers.

Verwachtingen nu al overtroffen
Voorafgaand aan de Tristan Hoffman Challenge heeft de organisatie niet durven dromen over de voorlopige tussenstand van het ingezamelde sponsorgeld. “De teller staat inmiddels op meer dan € 90.000,-, vertelt Mariëtte vol trots. Hiermee is de opbrengst van vorig jaar nu al ruim overtroffen. In 2011 hebben 88 deelnemers door het bedwingen van de Col de la Bonette in Frankrijk € 61.038,- ingezameld. “En we zijn er nog niet, want de deelnemers zijn nog volop in actie om geld in te zamelen”, aldus Vera Hoffman, medeorganisator van de Challenge en voorzitter van Kanjers voor Kanjers.

Kinderen dichtbij huis blij maken
De complete opbrengst van de Tristan Hoffman Challenge is bestemd voor Kanjers voor Kanjers. “Met de opbrengst van de Challenge zullen wij diverse projecten steunen die passen binnen onze doelstelling: kinderen in de Achterhoek voor wie het niet vanzelfsprekend is, de mogelijkheid bieden om te sporten en te spelen”, aldus Vera Hoffman.

Fietskar voor Noah
Een bijzonder project is de fietskar voor Noah. Noah Brethouwer is 7 jaar en heeft een meervoudige beperking. Door zijn beperking is Noah zelf niet in staat om te fietsen. Dankzij Kanjers voor Kanjers heeft Van Raam in Varsseveld een speciale fietskar voor Noah ontworpen, zodat zijn vader hem kan meenemen tijdens het fietsen. Noah zal samen met vader Robert en broer Joël (13) op 22 juni de Galibier in Frankrijk bedwingen. “Door mee te doen aan de Tristan Hoffman Challenge willen wij ons steentje bijdragen aan het steunen van de Achterhoekse stichting, Kanjers voor Kanjers”, vertelt Robert Brethouwer.

De deelnemers naar de top volgen 
Wil jij de Tristan Hoffman Challenge op de voet volgen? Dat kan. Via www.tristanhoffmanchallenge.nl en de Facebookpagina van de Challenge blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast besteedt Gelre FM aandacht aan dé sportieve uitdaging van het jaar.