Tristan Hoffman Challenge 2010 daverend succes!

Zaterdag 26 juni 2010 vond de Tristan Hoffman Challenge 2010 plaats. Maar liefst 115 wielrenners en 15 hardlopers zijn naar het Italiaanse Solden afgereisd om de sportieve uitdaging aan te gaan voor het goede doel: het beklimmen van de op één na hoogste berg in Europa, de Stelvio. Met een voorlopige opbrengst van 115.500 euro kijken wij terug op een onvergetelijke en succesvolle challenge.

Zaterdagmorgen om 8.00 uur loste Kanjers voor Kanjers Ambassadeur Tristan Hoffman het startschot en daarmee ging de challenge officieel van start. Genietend van de omgeving legden de fietsers en de lopers de eerste kilometers af, die geleidelijk omhoog gingen. Na een aantal kilometers werd de klim een stuk steiler en begon het serieuze werk. De fietsers schakelden een paar tandjes lichter en de hartslag ging langzaamaan omhoog. Het beloofde een zware weg naar de top te worden.

Tijdens de klim worden de renners en lopers bij gestaan door een medisch team, met behulp van de motorinstructeurs van de KNMV. Bij de pauzeplaats in bocht 22, op 6,5 kilometer van de top, worden de bidons nog een keer bijgevuld en wordt een reep gegeten om energie op te doen voor de laatste zware kilometers. De top van de Stelvio is vanaf dit punt goed zichtbaar.
De laatste 4 kilometer zijn het zwaarst. De bochten volgen elkaar steeds sneller op, de weg wordt smaller, loopt alsmaar steiler omhoog en er ligt zelfs sneeuw langs de weg. Het geluid van de Oranje Vuvuzela op de top klinkt steeds luider en dan zijn het nog maar een paar kilometers. Eenmaal op de top is het kippenvel, emoties en een overweldigend applaus van de toeschouwers en de andere deelnemers.

Sponsoren bedankt
Via deze weg bedanken wij de PIM Foundation, onze sponsoren, supporters, bedrijven en andere instanties die ons gesteund hebben! Ben jij ook enthousiast over deze sportieve uitdaging voor het welzijn van kind en wil jij de deelnemers alsnog financieel steunen? Doneren is heel eenvoudig en kan tot uiterlijk 31 augustus 2010. Ga naar www.tristanhoffmanchallenge.nl, Klik op ‘deelnemers’ en vervolgens op de ‘doneerknop’ achter de deelnemers die je graag wilt steunen. Het is ook mogelijk om je donatie over te maken naar bankrekeningnummer: 1464.72.616.

Goede doelen
De opbrengst van de Tristan Hoffman Challenge komt geheel ten goede aan drie goede doelen waarbij kinderen centraal staan:

– Stichting Kanjers voor Kanjers: wij steunen lokale projecten ten behoeve van het welzijn van het
kind, bij voorkeur door middel van sport en spel.
– Stichting Pim: Stichting Pim zet zich in voor een veilige woonomgeving met specifieke begeleiding voor
acht meervoudig gehandicapte kinderen.
– CliniClowns: de CliniClowns spelen voor kinderen in ruim 100 ziekenhuizen en andere zorginstellingen.

 

Foto’s kun je vinden bovenin het menu ‘Foto’s’ of op www.tristanhoffmanchallenge.nl

Een video verslag van de Tristan Hoffman Challenge:

{movremote}http://video.gelre.tv/online/movies/programmas/290610_TristanHoffmanChallenge.mov{/movremote}