Survival weekend voor jonge mantelzorgers geslaagd

Het survival weekend voor jonge mantelzorgers, georganiseerd van 15 t/m 17 oktober door VIT Oost Gelderland, was zeer geslaagd mede dankzij Stichting Kanjers voor Kanjers én het voortreffelijke weer.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die opgroeien met een gezinslid met een chronische lichamelijke ziekte, aandoening of handicap, een chronische psychische aandoening of een (drugs of alcohol) verslaving. Ze zorgen voor hun familielid, het huishouden en/of bieden emotionele steun. Hierdoor krijgen jonge mantelzorgers vaak verantwoordelijkheden die niet bij hun leeftijd en ontwikkeling passen. VIT Oost Gelderland biedt deze jonge mantelzorgers onspanning, ondersteuning en lotgenotencontact door middel van verschillende activiteiten.

Omdat VIT afhankelijk is van subsidies en er, nu al, bezuinigd wordt in welzijnsland, dreigde het survivalweekend voor jonge mantelzorgers in de leeftijd van 12 tot 18 jaar te komen te vervallen. Reden voor Stichting Kanjers voor Kanjers om een steentje bij te dragen!

Kijk voor een impressie van het weekend in het fotoalbum. Beelden zeggen waarschijnlijk genoeg…