Stein kan heerlijk spelen met klasgenootjes

2014-Projectuitreiking-Zieuwent-web
In groep 1 van basisschool St. Jozef in Zieuwent zit Stein Groters. Hij heeft een aandoening genaamd Duchenne Spierdystrofie. Dit is een progressieve aandoening waarbij spierafbraak plaats vind in de spieren.
Hierdoor heeft hij nu al wat moeite met het afleggen van grotere loopafstanden en rennen of springen zijn erg lastig voor hem. Wat Stein erg fijn vindt is dat hij door middel van zijn loopfiets toch op normaal looptempo mee kan komen met zijn klasgenootjes.
 
Om ook met zijn klasgenootjes lekker te kunnen spelen zijn er door Kanjers voor Kanjers 4 loopfietsjes geregeld. De ochtend van de feestelijke uitreiking van de loopfietsjes had de juf van Stein de kleuters in het kort uitgelegd wat er ging gebeuren. Stein heeft zijn loopfiets onlangs al mogen uitzoeken en gebruikt deze nu ook om er van school uit mee naar de BSO te gaan. Hij houdt zo meer energie over om met de klas heerlijk mee te doen. Na de feestelijke uitreiking met ballonnen en kinderchampagne mochten ook de kinderen uit de klas de drie extra loopfietsen uitproberen en er samen met Stein mee spelen.

Kanjers voor Kanjers hoopt dat Stijn en zijn klasgenootjes veel plezier beleven aan het samen spelen.

Foto’s van de feestelijke uitreiking volgen zo snel mogelijk.