Stef Dusseldorp naar FIA GT1 World Championship met HEXIS AMR

Onze ambassadeur Stef Dusseldorp vervolgt zijn autosportcarrière in 2011 in het gerenommeerde FIA GT1 World Championship. Afgelopen week bereikte de 21-jarige coureur uit Lichtenvoorde overeenstemming met het succesvolle Hexis AMR. In 2010 gooide het Franse team hoge ogen door tijdens het debuutseizoen van de serie als tweede te eindigen in de constructeurkampioenschap. Samen met de Monegask Clivio Piccione zal Dusseldorp dit seizoen één van de twee Aston Martin DB9 GT1’s besturen die het team in 2011 aan de start brengt van dit prestigieuze wereldkampioenschap voor GT wagens.
 
Na de afgelopen vier jaar diverse successen te hebben gevierd in de Formule 3 en Formule Renault, maakt Stef Dusseldorp in 2011 de overstap naar de toerwagens. In het vorig jaar opgestarte FIA GT1 World Championship strijden 12 teams, 24 wagens en 48 van ’s werelds beste coureurs op 10 toonaangevende circuits om de wereldtitel. Naast Aston Martin zijn ook Lamborghini, Maserati, Corvette, Nissan en Ford vertegenwoordigd op dit hoogste niveau.
 
Hexis AMR zal in 2011 onder leiding van Philippe Dumas wederom twee 600 pk sterke Aston Martin DB9 GT1’s prepareren die zijn ontworpen, gebouwd en doorontwikkeld door Prodrive. Binnen Hexis AMR zal Dusseldorp een team vormen met de ervaren coureurs Clivio Piccione, Andrea Piccini en Christian Hohenadel. 
 
Met de eerste wedstrijden eind maart in het vooruitzicht is Dusseldorp deze week al naar het hoofdkwartier van Hexis AMR in het Franse Lédenon afgereisd, om zich voor te bereiden op het aanstaande seizoen. In de aankomende weken zal de snelle coureur uit Gelderland ook de eerste meters rijden op het (aan de fabriek van het team grenzende) circuit van Lédenon en Nogaro alvorens de wagens eind februari naar Abu Dhabi worden verscheept voor de seizoensopener op het Yas Marina circuit (25-26 maart). 
stef duim op 
STEF DUSSELDORP: “Ik ben erg blij met deze mooie kans om bij Hexis AMR in het FIA GT1 World Championship te debuteren. Ik kan terugkijken op  vier geweldige jaren in formulewagens, maar in mijn streven een jarenlange, succesvolle, professionele carrière op te bouwen is een overstap naar de GT’s de beste beslissing. Hoewel ik 2011 als een leerjaar bestempel, ben ik ervan overtuigd dat ik met de support van het team en mijn ervaren collega’s mezelf snel zal aanpassen om gaandeweg het seizoen al om de prijzen mee te strijden. Graag wil mijn trouwe partners, sponsoren en familie bedanken voor hun vertrouwen. Ik verheug me al enorm op het aanstaande seizoen!”
 
PHILIPPE DUMAS, teameigenaar: “Wij zijn erg verheugd om een snelle coureur als Stef Dusseldorp in ons team te verwelkomen. Met de testdagen die we nu gepland hebben zal Hexis AMR goed voorbereid aan de start van het seizoen in Abu Dhabi staan. Ik ben ervan overtuigd dat Stef, met de hulp van zijn ervaren teamgenoot Clivio Piccione, zich snel zal thuisvoelen in de wagen. Hexis AMR is een klein team met grote mogelijkheden, zoals onze titel in de GT3 en vice-kampioenschap in het GT1 wereldkampioenschap hebben bewezen afgelopen jaar. Ik verwacht dan ook dat we Stef het best mogelijke platform kunnen bieden om zijn talent te tonen!”

Stef, namens al onze Kanjers; SUCCES!