Sponsorloop Basisschool Sint Theresia Mariënvelde: Kanjers bewegen voor Kanjers

Het is donderdag 27 maart, klokslag 10.00 uur. Kanjers voor Kanjers rijdt met de paars-groene Volvo het schoolplein van Basisschool Sint Theresia in Mariënvelde op. De kinderen kijken verrast door de ramen naar buiten. Wat gaat er nu gebeuren?

Woensdag 20 maart organiseerde de basisschool uit Mariënvelde een sponsorloop. En op een bijzondere manier. De Kanjers van de basisschool moesten zoveel mogelijk rondjes afleggen. Lopend, met de fiets, de step, ga zo maar door. En dat allemaal voor het goede doel: Kanjers voor Kanjers. De kinderen hebben veel geld ingezameld, maar weten nog niet hoeveel. Dit wordt vandaag bekend gemaakt.

Alle kinderen van de school gaan naar de centrale hal waar Petra en Maikel van Kanjers voor Kanjers al staan te wachten. Het grote moment van de onthulling is bijna aangebroken. De kinderen zijn zo enthousiast en hebben alleen nog aandacht voor de grote glazen vaas met al het opgehaalde geld. De vaas zit bijna tot bovenaan gevuld! Directrice Annemiek neemt het woord. De kinderen mogen raden hoeveel geld er in de vaas zit. We horen verschillende bedragen voorbij komen. Wat zal de opbrengst toch zijn? Spannend hoor.

Aan Petra van Kanjers voor Kanjers de eer om met een grote blauwe stift de cijfers van het opgehaalde bedrag, één voor één en van rechts naar links, op de lege cheque te schrijven. De spanning neemt toe en de kinderen kunnen haast niet meer wachten. Toen Petra eenmaal klaar was met schrijven, staat het enorme bedrag van €1441,36 op de cheque. Er klinkt meteen een hard applaus en gejuich van de Kanjers.

Bassischool Sint Theresia, wat een schitterend bedrag. Ontzettend bedankt voor jullie harde werk. Jullie zijn Kanjers!

 

027 verkleind