Servais Knaven bezorgt sponsoren en vrijwilligers Kanjers voor Kanjers mooie avond

Als je de beelden van alle wedstrijden, klassiekers en Tour de France terugziet, kan je niet anders concluderen dat Servais Knaven een glansrijke carrière achter de rug heeft. Als jongen van 3 jaar kon hij eerder fietsen dan praten, maar ook in andere sporten was hij erg bedreven. En uiteindelijk heeft het wielrennen zijn hart gestolen. Gelukkig maar, hij heeft de Nederlandse wielersport jarenlang in de ban gehouden met zijn koersen. Van 1994 tot en met 2010 was hij professional. In 2001 won hij de bekende wielerklassieker Parijs – Roubaix. Twee jaar later won Servais Knaven op sensationele wijze de etappe naar Bordeaux in de ronde van Frankrijk.

Tegenwoordig is hij als ploegleider betrokken bij de Britse formatie Sky. In 2013 heeft het team met Chris Froome de Tour de France gewonnen.

Donderdag 26 september was Servais Knaven aanwezig bij de uiterst gezellige en sfeervolle bijeenkomst voor sponsors en vrijwilligers van stichting Kanjers voor Kanjers in City Lido te Groenlo.

Terwijl de aanwezigen vol belangstelling keken naar diverse wielrenbeelden, interviewde Rik Gockel Servais Knaven. Tristan Hoffman was de side-kick en kreeg de lachers op zijn hand met enkele anekdotes en mooie verhalen van deze twee oud- profwielrenners. Servais en Tristan kennen elkaar al uit de jeugdjaren van het wielrennen, jaren later fietsten ze samen bij de ploeg TVM. Tristan is tegenwoordig ploegleider bij Team Saxo Tinkoff. De heren hebben dus nog steeds draagvlakken met elkaar.

Voorafgaand aan het interview informeerde Kitty Tolkamp de aanwezigen in de zaal over stichting Kanjers voor Kanjers. Aan de hand van foto`s liet zij zien welke projecten gerealiseerd worden van het opgehaalde geld, bijeengebracht door sponsors en deelnemers aan de diverse evenementen zoals de Tristan Hoffman Challenge en het Achterhoek Wielerspektakel.

Kitty bedankte alle aanwezigen en vooral de sponsors, dat zij ondanks de crisis nog steeds trouw zijn aan onze stichting Kanjers voor Kanjers. Want met elkaar kunnen we een bijdrage leveren aan de kinderen in de Achterhoek voor wie sport en spel niet vanzelfsprekend is.

Mocht u, na het lezen van dit artikel, belangstelling hebben om ook onze stichting te sponsoren, neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar info@stichtingkanjersvoorkanjers.nl We hebben nieuwe sponsorpakketten samengesteld en het verheugt ons te melden dat veel sponsoren al meewerken.

Marian Hagen
Sponsor commissie Kanjers voor Kanjers