Samen spelen op de Ludgerusschool


Op 19 november jl. was de projectcommissie van Kanjers voor Kanjers op bezoek bij de Ludgerusschool in Zwolle (Groenlo). Dat had natuurlijk een reden.

Irma Pasman, leerkracht van groep 1-2 op de Ludgerusschool had het goede plan om Kanjers voor Kanjers om hulp te vragen bij het realiseren van een speeltoestel voor Ties Halleriet. Ties is een 5-jarige jongen met het syndroom van Down. Hij komt enkele dagdelen per week samen met zijn begeleider op de Ludgerusschool. ‘Het zou geweldig zijn als er ook een speeltoestel is waar Ties samen met andere kinderen op kan bewegen en plezier kan maken’ aldus Juf Irma. Speciaal voor de motoriek en de sociale contacten is samen met de therapeut van Ties gekozen voor een ‘veer element Samba’.

De feestelijke uitreiking was natuurlijk met de bekende Kanjers voor Kanjers-ballonnen, confetti en champagne. Ties vond de kinderchampagne heerlijk en liet het zich samen met vader, broertje en zusje goed smaken. Hij nam zelfs eerst een tweede glaasje voordat er gespeeld werd op de Samba.

De ‘grote’ vriendinnen uit groep 7en 8 mochten ook mee op de feestelijke foto en Ties genoot met volle teugen. Kanjers voor Kanjers wenst Ties en de Ludgerusschool veel plezier met het prachtige speeltoestel.