Rolstoelfiets voor stralende Willemijn

Stralend zat Willemijn op haar nieuwe rolstoelfiets. Zaterdag 2 juni hebben we de fiets officieel aan haar overhandigd. Willemijn is 8 jaar en heeft het syndroom van Rett. Dat betekent dat zij gezond is geboren, maar op de leeftijd van 1,5 van de ene op de andere dag al haar functies heeft verloren. Ze kan niet meer praten, niet meer lopen, haar handjes niet meer gebruiken, ze heeft ernstige ademhalingsproblemen en zware epilepsie.

Deze prachtmeid kan alles wel goed begrijpen en ze geniet enorm van haar leventje. Het allerfijnste vond Willemijn het altijd om mee te gaan op de fiets. De wind in haar gezicht, de geuren van buiten en de geluiden vond ze prachtig. Ze is nu te groot om bij haar ouders op de fiets te kunnen, waardoor er helaas niet meer gefietst wordt. De nieuwe rolstoelfiets biedt uitkomst!

Samen met haar vader en moeder en haar beide zusjes heeft ze de afgelopen week met het mooie weer de nieuwe fiets al een paar keer uitgeprobeerd. Lekker gefietst in het bos in de buurt en onderweg even een ijsje gegeten. De rulle zandpaden waren geen opstakel. Waar anderen vast kwamen te zitten in het rulle zand, konden Willemijn en haar vader met de trapondersteuning zo door fietsen. Willemijn genoot heerlijk van de wind in haar haren en haar zusjes hebben onderweg een mooie bos bloemen geplukt. Annabel, de oudste zus van Willemijn, lukt het ook al om een klein eindje met Willemijn te fietsen. Willemijns jongste zusje, Frederique, heeft vol trost in haar klas verteld over de nieuwe fiets voor haar grote zus.

Wij zijn blij dat we met Kanjers voor Kanjers mogen bijdragen aan Willemijns droom en haar wereld een stukje hebben kunnen vergroten!

overhandiging willemijn 02-06-2012 002 verkleind

overhandiging willemijn 02-06-2012 004 verkleind

overhandiging willemijn 02-06-2012 007 verkleind