Relaxruimte voor Stichting De Lichtenvoorde in Gendringen

Relaxruimte-voor-Stichting-De-Lichtenvoorde-in-GendringenWoensdag 10 juli is het groot feest bij aan de Huygensstraat in Gendringen. Hier staan vier eengezinswoningen van Stichting De Lichtenvoorde waar 16 jongeren met een licht verstandelijke beperking wonen. De bewoners hebben al lange tijd een grote wens. Een ruimte waar zij hun energie kwijt kunnen en tot rust kunnen komen. Kanjers voor Kanjers biedt de helpende hand.

Om 13.30 uur gaat het dan echt gebeuren. In samenwerking met Kanjers voor Kanjers, en de buurt, is de afgelopen periode een schuurtje omgetoverd tot een ware relaxruimte. Een ruimte waar de jongeren even afstand kunnen doen van de soms drukke groep. Een plek om tot rust te komen. Nu is het tijd om de ruimte officieel in gebruik te nemen.

Elly van Stichting De Lichtenvoorde is de persoon die Kanjers voor Kanjers heeft benaderd. Speciaal voor de overhandiging heeft zee en grabbelton gemaakt. Met vijf enveloppen en in elke envelop een sleutel. De bewoners grabbelen om de beurt in de ton en proberen of de sleutel op de deur past. Ja! Eén van de sleutels past. En daarmee is de relaxruimte officieel geopend.
De ruimte is ingericht op de behoefte van de jongeren. Er staat een bank met kussens erop. Muziek luisteren is mogelijk en er is sfeerverlichting. Daarnaast hangt er een boksbal waar de jongeren hun energie op kwijt kunnen.

Daarna is het tijd voor champagne om te vieren dat de relaxruimte er is. De eigen gemaakte appeltaart, gemaakt door de buurvrouw, maakt het feest compleet. Dit moet natuurlijk ook op de foto vastgelegd worden. Diverse buurtbewoners zijn erbij om mee te vieren. Want zij hebben meegeholpen om de relaxruimte te bouwen.

Bewoners aan de Huygenstraat, heel veel plezier met jullie relaxruimte!
Bekijk hier de foto’s van de overhandigingBekijk hier de foto’s van de overhandiging