Regen, wind en modder: ideaal weer voor de Jeugd MTB clinic in Lichtenvoorde

Normaal zijn bovenstaande woorden reden om lekker binnen te blijven. Niet voor de 40 enthousiaste stoere kids die zondagmorgen 27 oktober vol ongeduld klaar stonden voor de Jeugd MTB clinic van Kanjers voor Kanjers. De organisatie van de clinic was te gast bij De Keitrappers in Lichtenvoorde en alle kinderen wisten dan ook dat ze naar De Schans gingen. Inderdaad daar waar ook de beroemde Zwarte Cross wordt gehouden. Dus regen en wind was geen probleem; in een lange stoet fietsten de kinderen netjes twee aan twee samen met de trainers en begeleiders naar de Schans.

Eenmaal daar aangekomen werden de kinderen in drie leeftijdsgroepen verdeeld.
De vaste trainers en begeleiders zijn met de kinderen veelvuldig in en om de crossbaan bezig geweest met diverse activiteiten zoals beklimmen van bulten, afdalen in een kuil, technisch parcours rijden om bomen heen en verschillende behendigheidstrainingen.

Na zo’n inspanning gaat de ranja en koek er natuurlijk wel in tijdens de pauze.
Na de pauze werden er verschillende tochten gefietst over de modderpaden op de crossbaan. Het buikschuiven dat drie jaar geleden werd gehouden hebben we de ouders deze keer maar bespaard.

Regen-wind-en-modder-ideaal-weer-voor-de-Jeugd-MTB-clinic-in-Lichtenvoorde

Om 11.15 uur zijn we met z’n allen teruggefietst naar De Swite. De terugweg was zeer pittig want we hadden de wind vol tegen! Ondanks het slechte weer – maar wel met een heerlijke temperatuur – was het een zeer geslaagde clinic en gingen de kinderen moe en voldaan weer naar huis.

De Jeugdcommissie wil graag de MACL bedanken voor het mogen gebruiken van het crossterrein, de ouders voor alle hulp en natuurlijk alle kinderen voor hun geweldige enthousiasme. We zien jullie graag weer op 17 november in Aalten bij wielervereniging de Peddelaars.

Vriendelijke groet de Jeugdcommissie

Kijk hier voor alle foto’s van de clinic.