Kanjers voor Kanjers heeft inmiddels al veel projecten mogelijk gemaakt. Kleine en grote initiatieven die door organisaties/instellingen of particulieren zijn opgezet om het welzijn van kinderen uit de Achterhoek te bevorderen. Kinderen voor wie sport en spel om uiteenlopende redenen niet vanzelfsprekend is. Kanjers voor Kanjers helpt (hen daarbij) en maakt dromen van kinderen waar!

Waar ging het geld naartoe?

e-max.it: your social media marketing partner
04 juli 2017

Een speelhuisje voor Jasper

Donderdag was het een feestdag voor Jasper. Kanjers voor Kanjers kwam langs om zijn speelhuis te bewonderen. Hij stond ons al op te wachten en maakte met gebaren duidelijk dat er foto's gemaakt moesten worden. De meegebrachte ballonnen kregen direkt een mooie… lees verder..
04 juli 2017

Calvin droomt van een voetbalcarrière

Hoe mooi is het om op je 13e te dromen van een profcarrière bij je favoriete club Barcelona en deze droom na te leven? Door diverse problemen heeft Calvin in zijn jeugd niet de kans gekregen om te sporten. Maar anderhalf jaar geleden is hij gestart met… lees verder..
28 juni 2017

We zullen doorgaan...

Ooit beklom Marit van Amerongen de Passo Manghen en de Galibier om geld in te zamelen voor het goede doel Kanjers voor Kanjers. Niet wetende dat ze een aantal jaren later aan het bed van haar zoontje zou zitten die ligt te wachten op weer een… lees verder..
14 juni 2017

Gekkoo UNIEK

Zondag 11 juni 2017 vond er een eerste presentatie plaats van Gekkoo UNIEK. De jonge acteurs, met én zonder beperking, lieten met veel flair, humor en talent hun acteerkunsten zien. Het publiek werd een spiegel voorgehouden, er werd gedanst, gelachen en er… lees verder..
13 juni 2017

G-teams Grol en Longa naar Beek en Donk

10 juli 2017, 7 uur 's ochtends, een prachtige zaterdagochtend. De bus van Gelderesch is al onderweg van Groenlo naar Lichtenvoorde, waar de jongens en meisjes trappelend van ongeduld klaar staan met hun voetbaltassen. Ze gaan naar Beek en Donk waar het… lees verder..
13 juni 2017

In een Note(n)dop

Op 2 juni werden we bij De Lindehout opgewacht door vrolijke kindergezichtjes. Binnen staat hun cadeau, een heus digibord. Hiermee worden ook de jongste kinderen op hun niveau uitgedaagd om tot een leerproces te komen. Het visualiseren heeft een groot… lees verder..
28 mei 2017

Hiep hiep hoera voor Esmeralda

Het is toch geweldig als Kanjers voor Kanjers op je verjaardag op bezoek komt met een nieuwe fiets! En wat valt er naast fietsen toch veel te beleven en te ontdekken aan een nieuwe fiets. Zoals een voor- en achterlicht dat uit en aan kan... en een slot met… lees verder..
24 mei 2017

Officiële opening spelotheek De Isselborgh

Vandaag was het feest op SO De Isselborgh in Doetinchem. De nieuwe spelotheek werd officieel geopend. Heel veel nieuwe spellen, mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Kanjers voor Kanjers. Eén voor één kwamen de klassen kijken in het lokaal.… lees verder..
22 mei 2017

Jannes wordt uitgenodigd voor een ballonvaart

Jannes is de steun en toeverlaat van zijn zusje Sophia. Hij vindt het wel lastig dat de mensen zijn zus niet altijd begrijpen, want "ze ziet er aan de buitenkant gewoon uit" aldus Jannes. Kanjers voor Kanjers vond dat Jannes best een keer in het zonnetje… lees verder..
22 mei 2017

Snoezelkamer voor Sophia

Door haar beperking heeft Sophia erg veel rust nodig. Het gezin heeft daarom de kelderruimte verbouwd zodat er een mooie rustruimte is ontstaan. Kanjers voor Kanjers zorgde voor een bubbelunit met diverse kleuren licht en een waterbed. Sophia geniet erg van… lees verder..
22 mei 2017

Metamorfose voor schoolplein De Speeldoos in Zutphen

Tijdens een feestelijke middag werd bij De Speeldoos in Zutphen het door Zozijn opgeknapte speelplein in gebruik genomen. Als kers op de taart was er een speelhuisje en een ballenvanger geplaatst door Kanjers voor Kanjers. Deze speeltoestellen stonden eerst… lees verder..
05 mei 2017

Diploma A voor Daisy Dumpelman

Op zaterdag 15 april 2017 was het een drukte van belang in zwembad Meekenesch in Lichtenvoorde. Een grote groep kinderen ging afzwemmen voor diploma A of B. Na een jaar lang hard oefenen mocht Daisy ook afzwemmen. Eerst de spanning en later de opluchting:… lees verder..
03 mei 2017

Bikkels en waaghalzen

Eind april 2017 hebben ruim 100 kinderen en jongeren genoten van een klimochtend in het klimbos in Ruurlo. Fantastisch om te zien hoe zij elke keer hun grenzen verleggen. lees verder..
22 apr 2017

Trainingsmateriaal voor de 3 topatleten van de familie Awal Aman

Gewoon uit interesse in de loopsport en als tijdverdrijf begonnen de broers Awal Aman met hardlopen. Maar toen werden ze "ontdekt" en gevraagd om bij ARGO Atletiek in Doetinchem te komen trainen. Hier beek al snel dat de drie jongens een buitengewoon… lees verder..
08 apr 2017

Een buitenkind...

Noud is een echt buitenkind. Hij wil dolgraag de tuin in om zijn energie kwijt te kunnen. Dankzij Kanjers voor Kanjers staat er sinds kort een mooi speeltoestel waar Noud naar hartelust kan spelen. Hij komt ogen en oren tekort als we er zijn. Confetti,… lees verder..
08 apr 2017

Eerste ballonvaart Kanjers voor Kanjers ballon

Op 25 maart werd de ballon met het Kanjers voor Kanjers gedoopt en aansluitend werd de eerste vaart gemaakt.Ceryll, Tim, Kim en Alonso mochten samen met hun moeder als eerste de wind door hun haren voelen. Ze vonden het best wel even spannend, maar daarna… lees verder..
22 mrt 2017

Circus in Doetinchem

Op 18 maart 2017 was er op het Graafschapcollege aan het Julianaplein in Doetinchem een prachtige happening. Ruim 60 downkinderen beleefden er een circus dag. Samen met broertjes en zusjes genoten zij van een gezellig samenzijn met allerlei activiteiten;… lees verder..
11 mrt 2017

Scoutinggroep De Blauwe Vogels in Didam blij met Botje de hond en ander materiaal

Vrijdag 10 maart 2017 was een hele speciale dag voor de leden van scoutinggroep De Blauwe Vogels in Didam. Danielle en Adri kwamen namens Kanjers voor Kanjers om hen spelmateriaal, muziekinstrumenten, snoezelmateriaal en - niet te vergeten - Botje de… lees verder..
24 jan 2017

Een planbord en een loopfiets voor Fenna

Fenna heeft een dubbele chromosoomafwijking waardoor ze moeilijk kan praten en communiceren. Om haar te helpen duidelijk te maken wat ze wil en welke activiteiten zij wil doen, heeft zij van Kanjers voor Kanjers een planbord met pictogrammen gekregen.… lees verder..
19 jan 2017

Paardrij- en spelmateriaal voor Manege Zandewierde

Op dinsdagavond 17 januari 2107 waren Kanjers voor Kanjers en de Kramprun Varsseveld te gast op Manege Zandewierde. Zandewierde is een prachtige manege gelegen in het weidse landschap van Nieuw Wehl en is vooral gericht op kinderen en volwassenen met een… lees verder..
04 jan 2017

Spelmateriaal voor naschoolse opvang en dagbehandeling

Begin december kreeg Pluryn/de Lichtenvoorde spelmateriaal overhandigd van Kanjers voor Kanjers. Omdat er in de Achterhoek behoefte was aan naschoolse opvang voor jongeren met een licht verstandelijke beperking en/of autisme en bijkomende problemen, zijn… lees verder..
04 jan 2017

Sportkleding en hartslagmeter voor aanstormend hardlooptalent Ibrahim Ali

Aanstormend hardlooptalent Ibrahim Abdi Ali is een 16-jarige somalische jongen die met zijn moeder, 3 broers en zusje sinds 2013 in Nederland woont. Hij leeft helemaal voor zijn grote hobby: hardlopen. Hij is begonnen bij LVG (lopersvereniging Groenlo) en… lees verder..
08 dec 2016

Een hulphond voor Kelly

Kelly is vanaf haar geboorte spastisch in al haar ledematen, waardoor ze geheel afhankelijk is van hulp van anderen. Haar uiteindelijke wens is om zo zelfstandig mogelijk te wonen en daarbij kan een hulphond een uitkomst zijn. Dankzij een donatie van de… lees verder..
09 nov 2016

Een echt bruiloftsfeest voor Andressa

In 2012 is ze al begonnen haar wensen op papier te zetten: een feestjurk, een mooie auto, bloemen, muziek , een ballonnen boog, een fotograaf en ……. Andressa is meervoudig gehandicapt en kan niet praten, maar droomt al jaren van een echt ‘bruiloftsfeest’ op… lees verder..
09 nov 2016

Een vogelnestschommel voor kinderboerderij Freriks

Op 12 oktober was de officiële opening van de natuurlijke speelplek bij Kinderboerderij Freriks in Winterswijk. Kanjers voor Kanjers heeft hiervoor een vogelnestschommel geschonken. De opening is gevierd met een groep kinderen van een nabijgelegen school en… lees verder..
26 okt 2016

Van schoolplein naar speelplein

Op 13 oktober werd het nieuwe speelplein van de Korenburgschool feestelijk in gebruik…
05 okt 2016

Een Freeplayer voor OBS Overstegen

Op 7 september werd een Freeplayer in gebruik genomen bij OBS Overstegen . De kinderen…
30 sept 2016

Verrassing voor de zwemkanjers van juf Christa

Op woensdag 21 september jl. werden in zwembad 't Timpke in Borculo juf Christa…
Rianne en Niels
17 sept 2016

Niels en Rianne krijgen een skelter en een schommel

 2 deelnemers van de Tristan Hoffman Challenge hebben een aanvraag ingediend om Niels en…
07 sept 2016

Speelhuis voor de kids van het Kempske

Bij orthopedagogisch centrum het Kempske in Terborg werd op dinsdag 30 augustus een…
MG 9355 verkleind
11 aug 2016

Mies, Jelte, Damian en Jermo beleven avontuur in de lucht

Vrijdag 15 juli was het zo ver. Mies Jelte, Damian en Jermo gingen de lucht in. Deze vier…
IMG 3540
15 juli 2016

Zwemdiploma A & B voor Anne Eva

In alle vroegte stond op zondagmorgen 10 juli om 8.00 uur de prachtige Kanjers Volvo van…
06 juli 2016

Aangepaste fiets voor Bart

Dikke vrienden zijn Bart en zijn hond Mops. En wat is er leuker en gezelliger om samen op…
06 juli 2016

Danslessen bij Kei-Fit

Twee gezellige meiden die wonen bij Stichting de Lichtenvoorde mogen een jaar lang…
06 juli 2016

uitreiking project Kanjer DIRT Challenge

De Kanjer Dirt Challenge was ook dit jaar weer een geweldige happening. Maar liefst 350…