Kanjers voor Kanjers heeft inmiddels al veel projecten mogelijk gemaakt. Kleine en grote initiatieven die door organisaties/instellingen of particulieren zijn opgezet om het welzijn van kinderen uit de Achterhoek te bevorderen. Kinderen voor wie sport en spel om uiteenlopende redenen niet vanzelfsprekend is. Kanjers voor Kanjers helpt (hen daarbij) en maakt dromen van kinderen waar!

Waar ging het geld naartoe?

e-max.it: your social media marketing partner
Default Image
06 okt 2019

Zeer geslaagd 3de kanjerfestijn!

Op zondag 28 september vond het 3e Kanjerfestijn plaats. Ondanks het onstuimige weer was het een zeer geslaagd evenement. De kinderen genoten tussen de buien door van alle activiteiten: een rit maken met de menwagen van de SPG, het borstelen en knuffelen van… lees verder..
Default Image
16 juni 2019

“Pap, mam mijn benen doen het weer, ik kan weer fietsen!"

Bart Berendsen uit Didam heeft zaterdag 18 mei dankzij de opbrengst van de Kramp Run, een hardloopevenement in Varsseveld, een fiets met trapondersteuning gekregen. De 15-jarige Didammer kan door een lichamelijke beperking zelf geen gebruik meer maken van een… lees verder..
29 mei 2019

Fiets voor Stein!!

We kennen Stein al als ‘ Kanjer ‘ toen hij 4 jaar was. Met zijn groepsgenoten van groep 1 en 2 heeft hij veel plezier beleefd aan de loopfietsjes op zijn basisschool. Inmiddels zit Stein al in groep zes en door de ziekte van Duchenne is het steeds lastiger om… lees verder..
28 apr 2019

Blije gezichten bij Special Hockey in Doetinchem!!

Blije gezichten bij Special Hockey in Doetinchem. Donderdagavond 4 april werden de prachtige trainingsmaterialen overhandigd aan de spelers van Special Hockey bij DHC. Vol enthousiasme werden de nieuwe spullen na de training bekeken en zelfs al uitgeprobeerd.… lees verder..
28 apr 2019

Opening Kanjer Arena

Door een welgemikt schot, dwars door een enorm papieren lint in één van de doeltjes, werd de Kanjer Arena op sportpark Zuid officieel geopend. De doelpuntenmaker was wethouder Hans te Lindert. Even later werd een fles Kanjer champagne met een plop ontkurkt en… lees verder..
23 apr 2019

Theater fabriek Gekkoo Uniek

Theaterfabriek Gekkoo is in 2017 gestart met het geven van theaterlessen aan jongeren met een beperking. Die beperking kan lichamelijk, verstandelijk of psychisch zijn. Ze willen vooral een ontwikkelplek zijn, een werkplaats waar je jezelf kunt laten zien en… lees verder..
13 apr 2019

Onbetaalbare waarde

De kamer zit al vol als ik binnen kom lopen, de koffie laat de kamer heerlijk ruiken en heel zacht ligt iemand te neurieën op een verrijdbare brancard (Acheeva). Ik vertel haar dat we hier speciaal voor haar zijn en met haar ogen zoekt ze contact. Haar… lees verder..
01 apr 2019

Een hele gezellige familiedag Downkern Doetinchem

Afgelopen 21 maart was het Wereld Downsyndroom dag.Een dag om gezamenlijk aandacht te vragen voor de positie van mensen met Downsyndroom.Deze aangeboren afwijking wordt ook wel trisomie 21 genoemd, vandaar dat Wereld Downsyndroomdag altijd op 21 maart… lees verder..
24 mrt 2019

Nieuwe Menwagen voor Stichting Paarden Gehandicapten

Ondanks het mistroostige weer op zaterdag 16 maart 2019, was het een groot feest in de schuur aan de Schurinkweg in Groenlo op zaterdag 16 maart 2019. De officiële ingebruikname van de nieuwe speciale menwagen werd feestelijk gevierd met taart, koffie, ranja… lees verder..
22 mrt 2019

Zwemkanjers van Juf Christa

Op woensdagmiddag is het in het zwembad in Borculo altijd feest. Dan zwemmen de zwemkanjers van Juf Christa in zwembad het Timpke.Juf Christa biedt er zwemles in tweetallen of individueel. Enkele kanjers zijn al een aantal maanden aan het zwemmen en sommigen… lees verder..
19 mrt 2019

Een nieuwe fiets voor de Anne Flokstra school

De Anne Flokstra school in Zutphen heeft van Kanjers voor Kanjers een driewieler met trapondersteuning gekregen. Sommige leerlingen van deze school hebben een lichamelijke beperking waardoor ze een steuntje in de rug nodig hebben tijdens het fietsen.Ze zullen… lees verder..
15 mrt 2019

Jeugd Mountainbike Clinic weer groot succes!

Op 17 februari was het een schitterende voorjaarsdag bij de Kanjers Jeugdclinic in Varsseveld.WTC De Slinge had ons uitgenodigd bij hun veldtoertocht ‘Rondum de Slinge’.Daar stonden 23 enthousiaste Kanjers klaar, om de eerste fietstips te krijgen van de… lees verder..
07 mrt 2019

Bij een feestje hoort taart!

Afgelopen woensdag 6 maart hebben we samen met een aantal Kanjers een feestje gevierd. Voor ons 10-jarig bestaan heeft Gaby van Bakwinkel Gaabs ons een workshop 'Boltaartjes maken' cadeau gedaan. Onze Kanjers hebben erg hun best gedaan en zeker veel lol… lees verder..
13 feb 2019

Een huifbedrit bij Manege zonder Drempels

Tijdens het Achterhoeks Hippisch Festijn waren er een paar Kanjers die helaas niet aan de Kanjers-activiteiten konden meedoen. Daarom vervulden wij hun grote wens om een keer een rit te mogen maken op een huifbed. Bij de Manege zonder Drempels werd deze grote… lees verder..
13 feb 2019

Als je heel graag wilt sporten

Sinds 2010 bestaat de Workmate Company, een organisatie die jongeren ondersteunt richting opleiding, participatie en/of werk, ongeacht de mate van beperking van de jongere. Bij hen staat kansen creëren en talenten benutten voorop. Eén van de werknemer van… lees verder..
31 jan 2019

Warm aangekleed naar de Winterefteling

Op zaterdag 26 januari ging een bus vol enthousiaste kinderen naar de Winterefteling. Onderweg kreeg iedereen een heerlijk lunchpakket dat was aangeboden door Bakker Bart uit Doetinchem. De Kanjersauto was al vooruit gereden om iedereen in Kaatsheuvel te… lees verder..
31 jan 2019

Oog hebben voor elkaar

Door weer en wind fiets hij elke dag een uur naar zijn werk. Je hoort hem niet klagen en zelfs op het werk loopt hij nog een tandje harder. Overuren maken is geen probleem voor hem want hij heeft maar één doel voor ogen; het welzijn van zijn gezin.Zijn… lees verder..
08 jan 2019

Hanneke Lamers geeft muziektherapie vanuit het hart

Een koffer met kleine instrumenten, haar accordeon en aanvoelen wat de kinderen aankunnen en toelaten.... Dat is hoe Hanneke Lamers telkens weer een feestje maakt van de muziekmomenten die zij kinderen laat beleven. Ze komt bij kinderen thuis, zoals bij Ilse.… lees verder..
01 dec 2018

Een eigen plekje voor Kay

Je eigen plekje waar je even jezelf kunt zijnEen plekje waar niemand iets van je vraagtEen plekje waar je mag zijn als je even boos bent of wanneer je even alleen wilt zijnEen plekje waar jij je veilig en geborgen voeltEen plekje waar je graag bent zonder dat… lees verder..
01 dec 2018

Heel veel nieuwe hulppietjes voor Sinterklaas

Samen met het Meedoen Arrangement en sponsor Harrie Arendsen leverden we mooi werkEen heel sterk staaltje van "Samen Sterk" Daardoor kon Sint toegangskaarten kopen - een heleboelVoor de theatervoorstelling van Warboel Bijna honderd kinderen hadden de dag van… lees verder..
07 nov 2018

Noah en Sacci kunnen weer samen sporten

Al jaren loopt Sacci Koelman uit Aalten samen met anderen mee in verschillende wedstrijden. Niet zo maar.... maar samen met kinderen met een beperking. De kinderen genieten hier ontzettend van. Ze kunnen gewoon meedoen en komen samen over de finish waar ze… lees verder..
10 okt 2018

Landdag 2018 in Eefde

Op 30 juni jl. vond in Eefde de tweejaarlijkse Landdag plaats, een initiatief van de Vereniging Paardrijden Gehandicaten Oost Nederland. De Landdag werd dit jaar georganiseerd door de Pasmanmanege en had als thema "Sprookjes". Bijna 200 ruiters werden 's… lees verder..
10 okt 2018

Mariendaal krijgt een tovertafel

Met hulp van gemeente, ouders, Kanjers voor Kanjers en vele anderen kon er een tovertafel geïnstalleerd worden bij Mariendaal in Doetinchem. Een tovertafel is een kastje dat aan het plafond hangt waarin een beamer, infraroodsensoren, luidspreker en processor… lees verder..
05 okt 2018

Kanjersfestijn op het Achterhoeks Hippisch Festijn

Tijdens het Achterhoeks Hippisch Festijn was er weer een sfeervol kinderdorp met ook dit jaar het Kanjersfestijn, georganiseerd door Kanjers voor Kanjers. Mede dankzij de bijdrage van de KrampRun waren er diverse activiteiten georganiseerd voor kinderen met… lees verder..
12 sept 2018

Geluksvogels in de Kanjerballon

Tijdens de KrampRun op 8 september ging in Varsseveld de luchtballon weer de lucht in voor een mooie vaart met vier geluksvogels en hun begeleiders. Omdat Kanjers voor Kanjers al jaren als goed doel aan de KrampRun is verbonden, konden we deze Kanjers blij… lees verder..
21 aug 2018

Sophie, Myrthe en Noah gaan naar grote hoogte

Op zondag 18 augustus ging het gebeuren. Sophie, Myrthe en Noah mochten mee met de…
26 juli 2018

Een Ipad voor Jelle

Jelle is een supervrolijk mannetje van 4,5 jaar. Door een chromosoomafwijking heeft hij…
26 juli 2018

Presentatie CD Musicmaatje Marieke Plantinga

Een strakblauwe lucht, de zon hoog aan de hemel, een open circustent, slingers en…
25 juli 2018

Kunstgrasveldje voor Pronova Winterswijk

Pronova is een school voor praktijkonderwijs in Winterswijk, waar geleerd wordt door te…
25 juli 2018

Pauze spelmaterialen voor Pactum Lochem

Op vrijdag 22 juni arriveerde de Kanjer-Volvo op het terrein van Pactum in Lochem, een…
11 juni 2018

Teamwork bij ballonvaart vanaf Sevink's Mölle

Nadat de ballonvaart al drie keer is afgezegd, gaat het dan op 3 juni eindelijk gebeuren.…
01 mei 2018

Verwenmiddag voor kinderen Slingeland ziekenhuis

Op zaterdag 22 april konden de chronisch zieke kinderen van het Slingeland Ziekenhuis,…
01 mei 2018

Mini-doeltjes voor G-team Grol-Longa

Het G-team van Grol-Longa kon afgelopen zaterdag niet alleen juichen omdat ze weer eens…
23 apr 2018

Een geweldige fiets voor Sanne

Afgelopen vrijdag hebben we Sanne erg blij kunnen maken met een geweldige fiets. Omdat…
16 apr 2018

Geslaagde eerste ballonvaart van het seizoen

Op 8 april kwamen 3 Kanjers uit Zutphen en 1 uit Doetinchem naar Barchem om daar mee te…