Paardrij- en spelmateriaal voor Manege Zandewierde

Op dinsdagavond 17 januari 2107 waren Kanjers voor Kanjers en de Kramprun Varsseveld te gast op Manege Zandewierde. 

Zandewierde is een prachtige manege gelegen in het weidse landschap van Nieuw Wehl en is vooral gericht op kinderen en volwassenen met een lichamelijke, zintuigelijke, verstandelijke of meervoudige beperking. Het is geweldig om te zien hoe speciaal opgeleide instructeurs met liefde voor het vak, samen met enthousiaste vrijwilligers klaar staan om de kinderen te begeleiden.

Mede door de opbrengst van de Kramprun 2016 heeft Manege Zandewierde heel veel paardrij -en spelmateriaal kunnen aanschaffen. Hierbij denkend aan veiligheidsbeugels, een aangepast paardendek, kleuren teugels, paardenvoetbal, prachtig spel- en oefenmateriaal en nog veel meer. Hierdoor kunnen de lessen nog beter en doelgerichter aangeboden worden.

De kinderen genieten elke dinsdagavond van hun paardrijles. “Hidde verheugt zich er altijd de hele dag al op. Het is heerlijk ontspannend voor hem. Hij gaat er meer en beter van praten” vertelt zijn moeder. Voor andere kinderen is het goed voor de rompbalans, of om de spierkracht te vergoten, maar bovenal is ontspanning en plezier van de gezichten van de kinderen en hun begeleiders af te lezen.

Wij hebben genoten van het bijwonen van deze les en wensen Manege Zandewierde en de kinderen nog heel veel paardrij- en spelplezier.