Opening Kanjer Arena

Door een welgemikt schot, dwars door een enorm papieren lint in één van de doeltjes, werd de Kanjer Arena op sportpark Zuid officieel geopend. De doelpuntenmaker was wethouder Hans te Lindert. Even later werd een fles Kanjer champagne met een plop ontkurkt en werd een toost uitgebracht op de multifunctionele sportkooi voor jeugdigen met en zonder beperking. “Het verbaast me hoe mooi de Kanjer Arena is geworden! Door een fantastische samenwerking gerealiseerd”, aldus een enthousiaste wethouder.

De groene en paarse kleuren van Kanjers voor Kanjers vallen meteen op, de Kanjer Arena is geheel in die stijl aangelegd. BrichbouW sportondersteuning, één van de partners die gebruik maakt van het multifunctionele sportpark Zuid, heeft in november 2017 de aanvraag voor de sportkooi ingediend bij Kanjers voor Kanjers. De stichting neemt voor aanvragen de volgende drie criteria in ogenschouw: het moet een Achterhoeks project zijn, voor kinderen en jongeren tot en met 21 jaar bestemd zijn en het moet door mensen voor wie sport en spel niet vanzelfsprekend is, benut kunnen worden. Daniëlle Stokkers, lid van de projectcommissie van KvK, legt uit: “Met deze aanvraag was een behoorlijk bedrag gemoeid, daarom hebben we met onze commissie, met het bestuur van Kanjers voor Kanjers en met BrichbouW diverse gesprekken gevoerd. Met name John Theissen heeft zich ingezet om de sportkooi mogelijk te maken. Vorig jaar mei gaf het bestuur haar fiat voor het project en nu, slechts één jaar later, is het al in gebruik genomen! De gemeente Aalten heeft heel snel geschakeld!” Kanjers voor Kanjers zal Sportpark Zuid als uitvalsbasis gaan gebruiken. Daniëlle: “We gaan hier onze spullen, zoals promotiemateriaal, opslaan en ook onze auto’s krijgen hier een plekje. Wel wil ik benadrukken dat we van hieruit de hele Achterhoek bestrijken!” Boudewijn Inja en Richard te Selle van BrichbouW zijn erg blij met de Kanjer arena: “Het is een prachtige, laagdrempelige en veilige sportkooi voor kinderen en mensen met en zonder beperking. Vrijwel alle sporten kunnen hier worden beoefend: bootcamp, badminton, basketbal, voetbal maar ook doen we er veel spelletjes met onze doelgroep. Ze zijn lekker buiten bezig, en doordat er verlichting is kunnen we ook op winteravonden hier sporten.” Dianne Heezen en Bart ter Hedde van Sportpark Zuid zijn van mening dat de Kanjer Arena een mooie toevoeging is voor de accommodatie. “We hebben al veel positieve reacties van ouders gehad”, zegt Dianne. Wethouder Hans te Lindert is erg enthousiast over de Kanjer arena. Hij spreekt: “Het verbaast me hoe mooi de sportkooi is geworden! Ik heb begrepen dat de vrijwilligers Henk van Braak en Harry Becker in één week tijd de borden rondom de Kanjer arena hebben geplaatst en dat ze vorige week zaterdag, toen het zo’n twintig graden kouder was dan nu, zijn begonnen. Zij staan symbool voor de inzet waardoor deze arena is gerealiseerd!” Henk en Harry krijgen voor hun inzet een enveloppe met inhoud. “Dat is niet nodig maar bedankt”, glimlacht Harry. De vrijwilligers krijgen een spontaan applaus van de aanwezigen.

De wethouder mag door het nemen van een penalty de Kanjer Arena officieel openen. “Nu voel ik echt de druk voor het nemen van een strafschop”, grapt hij. Na het openingsmoment wordt met een plop een fles Kanjer champagne geopend en de gasten toosten op de opening van de multifunctionele sportkooi. “Het hekwerk is opgetrokken in de stijl van sportpark Zuid om een mooi geheel te vormen”, vertelt oud-voorzitter van AD’69 Raimond Smit. Na het officiële moment pakken Dianne Heezen en wethouder Hans te Lindert een tennisracket en slaan een balletje op de gloednieuwe zonovergoten Kanjer arena.