Opdrukken voor Kanjers

Maandag 23 april hebben de leden van Budo Kai Tora Tora Karatevereniging (BKTT) in Zutphen zich letterlijk van hun sterkste kant laten zien. Meer dan 50 leden hebben het enorme bedrag van € 2.100,- ingezameld door in 15 minuten zoveel mogelijk ‘push-ups’ te volbrengen. Dit allemaal voor het goede doel waarvoor ‘Shihan’ Aloys te Braake op 22 juni de Col du Galibier gaat beklimmen: Kanjers voor Kanjers.

Grollenaar Aloys te Braake, bekend in de karatewereld, verzorgt sinds 1 januari 2011 karatetrainingen voor BKTT. Naast zijn passie voor karate, brengt Aloys vele uren op zijn racefiets door.  Dit doet het niet zomaar. In 2009 zette hij zich in voor het KWF door zijn deelname aan de Alpe d’HuZes. Dit jaar vond hij het tijd voor een nieuwe uitdaging: de Tristan Hoffman Challenge. “Ik woon op 200 meter afstand van Tristan en Vera en denk al een paar jaar, ik ga me opgeven. Dit jaar moest het er een keer van komen”, vertelt Aloys maandagavond enthousiast.

Een voorwaarde om mee te mogen doen, is het inzamelen van € 500,- sponsorgeld. Aloys: “Omdat de meeste deelnemers aan de Tristan Hoffman Challenge uit het oosten van de Achterhoek komen en in dezelfde vijver vissen, heb ik het bestuurd van BKTT gevraagd om een bijdrage”. Secretaris Ronald van den Broek kwam vrijwel direct met het idee om een push-up actie te organiseren. Deelnemers konden zich per push-up of voor een vast bedrag laten sponsoren.

Leden van BKTT, jong en oud, hebben zich massaal opgegeven, want afgelopen maandag om 18.45 uur gingen meer dan 100 vuisten op de vloer. Een kwartier lang je zo vaak mogelijk opdrukken. Dat is nog niet zo makkelijk. Maar iedereen ging enthousiast van start. De opzwepende muziek en de steun van familie en bekenden helpt enorm. Na een uitputtend kwartier klinkt het verlossende woord van initiatiefnemer Ronald, het zit erop!

Tijdens een korte pauze wordt het aantal push-ups geteld. Het resultaat, maar liefst € 2.100,- voor Kanjers voor Kanjers. Wat een geweldige opbrengst. Er klinkt een luid applaus en Aloys is er stil van. “Ik heb zelf een beetje gerekend, maar dit had ik nooit verwacht, geweldig jongens! Nu ben ik klaar.” “Met het inzamelen van geld wel”, glimlacht Mariëtte Harbers van Kanjers voor Kanjers. “Je moet nog wel even die Galibier omhoog fietsen op 22 juni”.

Aloys, BKTT en alle deelnemers aan de push-up actie, ontzettend bedankt voor jullie inzet!

Kijk hier voor de foto’s