Onvergetelijke Rolstoeltennis Clinic door Aniek van Koot

Zondag 15 maart werd er op de tennisbaan in Zevenaar fanatiek een balletje geslagen door jong en oud. Het mooie van deze dag was dat jongeren één keer in de huid konden kruipen van wereldkampioene Paralympiër Aniek van Koot. Het was een onvergetelijke ervaring voor de deelnemers.

Clinic voor iedereen
Aniek weet als geen ander hoe belangrijk het is dat sporten voor ieder kind mogelijk zou moeten zijn. Ongeacht een beperking. Haar doorzettingsvermogen, haar enthousiasme en haar kijk op mogelijkheden brachten sponsor Volvo Harrie Arendsen en Kanjers voor Kanjers bij elkaar. Er werd besloten om een tennisclinic te organiseren waarbij iedereen welkom was om een tennisballetje te slaan. Niet zomaar, want na uitleg over de sport en de spelregels gingen de jongeren nog een stapje verder door zelf plaats te nemen in een sportrolstoel.

Tennis op een andere manier ervaren
Dat tennis ook uitermate geschikt is voor mensen met een lichamelijke beperking werd zondag maar weer bewezen. Het kost wel enorm veel doorzettingskracht, maar gelukkig zijn de spelregels wel iets aangepast. Zo mag een rolstoeltennisser de bal twee keer laten stuiteren terwijl een valide speler dit maar een keer mag. De sportrolstoel verschilt duidelijk van een gewone rolstoel doordat de wielen in een schuine stand staan. Hierdoor is deze wendbaarder en in sommige stoelen passen ook de tennisballen wat een extra gemak meebrengt.

Plezier en uitdaging staan centraal
De jongeren werden uitgedaagd om snelheid te maken en hierbij de wendbaarheid van de stoel te ervaren zonder de pionnetjes te raken. Hilarisch was ook dat ze vanuit hun stoel mochten opslaan en daarbij mochten proberen de trainers te raken. Of dat gelukt is, zie je in het foto-album. Door de tips van de trainers en coach en mede atleet van Tennis Solution werden de eerste beginselen getraind. In een ontspannen, maar toch ook wel strijdbare race, werd er op het eind een estafette afgelegd die door het team van Aniek werd gewonnen. Natuurlijk werden de Olympische medailles van Aniek bewonderd en werd haar van alles gevraagd. De sfeer zat er goed in om na de clinic met een goodiebag en een hoop (tennis) ervaring naar huis terug te keren.

Bekijk hier de filmreportage van de clinic

MG6088verkleind