Nieuwe rolstoelkoets voor Pasmanmanege in Eefde

Pasmanmanege in Eefde heeft onlangs een mooie en multifunctionele rolstoelkoets van Kanjers van Kanjers mogen ontvangen. Voorzitter Ingrid van Dijk straalt van oor tot oor. “Tjonge, wat een ontzettend mooie koets. Een hele verbetering voor mens en paard. Wat zijn wij blij met Kanjers voor Kanjers en wat jullie allemaal kunnen betekenen”. Kanjers voor Kanjers-ambassadeur Aniek van Koot is ook bij de uitreiking aanwezig. “De Pasmanmanege biedt rijles aan ruiters met en zonder lichamelijke of geestelijke beperking. Ontzettend mooi te zien hoe blij de ruiters zijn met deze prachtige koets”.

Vanaf begin 2014 is Kanjers voor Kanjers in gesprek met Pasmanmanege over een koets die ook toegankelijk is voor kinderen met een rolstoel. Na veel overleg met een leverancier over de mogelijkheden van de koets is in november eindelijk het eindproduct geleverd. Een koets om trots op te zijn. Via een eenvoudig te bedienen oprijplaat kunnen rolstoelgebruikers de koets binnenrijden en door middel van bevestigingsogen stevig worden vergrendeld. De koets is makkelijk te trekken voor het paard en is ook wendbaard. Er is zelfs gedacht aan voor-, achterverlichting en knipperlichten. Veiligheid staat uiteraard voorop.

Een feestelijke rit met de koets volgt en de aanwezigen worden getrakteerd op champagne en taart. Kanjers voor Kanjers wenst de Pasmanmanege vele heerlijke buitenritten toe.