Nieuw schoolplein voor het Aladon in Aalten

Ondanks de regen was het afgelopen vrijdag voor de kinderen van het Aladon een zonnige dag. Het nieuwe ´verkeersschoolplein´ werd vrijdag 27 augustus officieel in gebruik genomen. Het Aladon (voorheen Magnoliaschool) in Aalten is een school voor zeer moeilijk lerende kinderen en is één van de projecten die wij steunen middels de opbrengst van de Kanjers voor Kanjers Veldtoertocht 2009 in Aalten.

Twee leerlingen en een moeder legden het verkeersparcours per fiets af en hiermee werd het plein officieel in gebruik genomen. Voor de kinderen is dit nieuwe plein geweldig, aldus Anne-Marie Molleman, directrice van de school. ”De kinderen fietsen en skelteren nu veel meer en het reguleert zich nu vanzelf door de belijning. De aangebrachte flexibele verkeersborden bieden nog extra variatie mogelijkheden en zijn bovendien erg leerzaam”. Daarnaast werden de oudere kinderen van het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) verblijdt met een multischommel en een set hockey sticks.

Om deze feestelijke dag kracht bij te zetten, was er na de openingsronde en de overhandiging van de schommel en de sticks, voor alle kinderen een glaasje echte kinderchampagne! Robert Gesink, ambassadeur van Stichting Kanjers voor Kanjers, verraste de kinderen met een persoonlijke videoboodschap uit Amerika. Op dit moment fietst hij namelijk wedstrijden in Amerika.

We wensen de kinderen van Aladon heel veel plezier met het nieuwe verkeersplein en de spelattributen!

Videoboodschap van Robert Gesink voor het Aladon {youtube}eqreMtD82Zo{/youtube}

overhandiging aladon8

De officiële opening van het verkeersplein

overhandiging aladon4

Overhandiging van de multischommel en de hockeysticks

overhandiging aladon6

Kinderchampagne om dit bijzondere moment te vieren!