Modder en uitglijers tijdens derde Jeugd Mountainbike Clinic

De Jeugd Mountainbike Clinic van afgelopen zondag stond vooral in het teken van de modder. Fietsen over modderige bospaadjes en het glibberige rennerskwartier van het motorcrossterrein in De Schans. Stichting Kanjers voor Kanjers organiseerde, in samenwerking met de Lichtenvoordse Wielertourclub Keitrappers, de derde Kanjers voor Kanjers Jeugd Mountainbike Clinic. Ondanks de onophoudelijke regen verschenen maar liefst 58 enthousiaste kinderen aan de start. Al het water dat uit de grauwe hemel viel, resulteerde in een spectaculaire fietservaring voor de kinderen!

De clinic vertrok, net als de toertocht voor de volwassenen, vanaf het terrein van de Swite. Onder leiding van professionele begeleiders fietsten de kinderen naar de modderige zandbulten in De Schans, waar werd getraind op behendigheid, techniek en uithoudingsvermogen. Natuurlijk kon het buikschuiven in de modder niet ontbreken. Fietsen door de modder en waterplassen was deze ochtend  toegestaan. Na 2,5 uur fietsen in de regen kwam de kinderen moe, maar met een enthousiast gezicht vol modderspatten, terug bij het startpunt. Samen met de kinderen kijken wij terug op een onvergetelijke clinic. Kortom, fietsen is ‘vet cool’!

Onze huisfotograaf Jurgen Pillen heeft prachtige foto’s van de kinderen gemaakt. Kijk snel in ons foto-album!

Vierde clinic op zondag 21 november in Aalten
Noteer de datum van de vierde Jeugd Mountainbike Clinic alvast in je agenda! De clinic vindt plaats op zondag 21 november 2010 bij Tennispark ’t Geurken aan de Haartsestraat 150 in Aalten. Wij starten om 09.00 uur. Inschrijven kan van 8.30 uur tot 09.00 uur. De clinic wordt gelijktijdig met de veldtoertocht van Toer- en Wielrenvereniging de Peddelaars georganiseerd.

Ben jij tussen de 6 en 18 jaar en houd je van fietsen? Meld je dan nu alvast aan voor de clinic op zondag 21 november aanstaande. Wil je wel graag meedoen, maar heb je zelf geen mountainbike? John Theissen Tweewielers in Aalten en Lichtenvoorde stelt speciaal voor de clinic fietsen beschikbaar, zodat ook jij kan meedoen. Zorg wel dat je een helm en handschoenen hebt. Geef je snel op een stuur een e-mail met je naam, adres, leeftijd en telefoonnummer naar info@skvk.nl.

Tot zondag 21 november!