Met de spelersbus naar De Graafschap

Een bus vol kinderen ging zaterdag met Kanjers voor Kanjers naar de wedstrijd De Graafschap tegen NAC in stadion de Vijverberg. De gelukkigen waren kinderen van zorgboerderij Den Besselder uit Halle, basisschool voor speciaalonderwijs SAM uit Doetinchem en Damon Roerdinkholder uit Winterswijk. Zij gingen niet gewoon met de bus: de originele spelersbus van De Graafschap kwam de kinderen en hun begeleiders ophalen.

De kinderen van zorgboerderij Den Besselder zijn kinderen en jongeren met een verstandelijke beperkingen, maar ook, jongeren met een autistische of aan autisme verwante stoornis en jongeren met gedragsgerelateerde beperkingen zoals ADHD. Zij komen elke week bij de zorgboerderij van Jopie Vos en haar zoon Simon. SBO SAM in Doetinchem is een school voor speciaalonderwijs met vier locaties in Doetinchem. Een school voor kinderen waarbij het leren niet als vanzelfsprekend gaat. SAM staat voor Structuur, Aandacht en Motivatie en wil er zijn voor elk kind. Damon Roerdinkholder heeft de ziekte CF (taaislijmziekte) en is een enorme voetbalfan.

Redenen genoeg voor Kanjers voor Kanjers om deze kinderen mee te nemen naar de thuiswedstrijd van De Graafschap tegen NAC. Gelderesch Reizen uit Groenlo zorgde voor het vervoer in de spelersbus. De Graafschap stelde plaatsen beschikbaar op een mooie plek in het stadion waar de kinderen de wedstrijd goed konden zien.

De wedstrijd werd jammer genoeg verloren door De Graafschap en Kanjers voor Kanjers-ambassadeur Rogier Meijer ging met een rode kaart het veld af. Na afloop werden de kinderen met de spelersbus weer thuisgebracht.

Wil je de foto’s zien? Neem dan hier een kijkje.