Materialen voor snoezelruimte voor Leeuwerikschool in Neede

Een blik op het gezicht van de kinderen zegt genoeg. Hun ogen kijken alle kanten op als ze zien welke prachtige kleuren de snoezelruimte geeft als de projector draait in de omgebouwde ruimte binnen de school. Er was al een kleine ruimte binnen de school die ingezet werd als snoezelruimte maar er ontbrak nog wat extra materiaal waardoor de kinderen nog meer zouden kunnen ervaren.

Dit geweldige initiatief kwam tot stand doordat één van de ouders een brief schreef aan Kanjers voor Kanjers. Moeder Linda gaf aan dat haar dochter en haar klasgenoten  bijzonder genoten van de snoezelruimte en extra materiaal hiervoor zou meer dan welkom zijn. De bubbelunit en de tactiele schijven werden dan ook met open armen ontvangen.

Ook werd er door het personeel zelf nog geld besteed aan voel-, ruik- en ervaarborden voor buiten zodat de kinderen ook buiten hun zintuigen kunnen stimuleren.

Als je naar de kinderen kijkt, zie je dat wanneer ze de snoezelruimte betreden en plek nemen op het waterbed of op ontdekking gaan met hun zintuigen, er een rust komt in ogen en lichaam. Ze ontspannen en genieten volop. Voor deze klas een groot voordeel omdat bij teveel impulsen ze nu echt even helemaal kunnen ontspannen in de snoezelruimte.

Een  mooie aanvraag en we wensen de Leeuwerik dan ook heel veel fijne momenten toe met deze materialen.