Mariendaal krijgt een tovertafel

Met hulp van gemeente, ouders, Kanjers voor Kanjers en vele anderen kon er een tovertafel geïnstalleerd worden bij Mariendaal in Doetinchem. Een tovertafel is een kastje dat aan het plafond hangt waarin een beamer, infraroodsensoren, luidspreker en processor verwerkt zijn waarmee spellen op tafel of op de grond geprojecteerd kunnen worden. Omdat de kleurrijke spellen reageren op hand- en armbewegingen kunnen de kinderen zelf spelen met het licht en lijkt het net alsof de tafel betoverd is.

In de week van de beweging vond de overhandiging door Kanjers voor Kanjers plaats, maar niet nadat Margo en Adri eerst buiten op het plein 10 minuten meegesport hadden…

Omdat er in het gebouw diverse organisaties zitten en de tovertafel in een leeg lokaal hangt, kunnen er veel kinderen gebruik van maken. We hebben kunnen zien hoe je dankzij de tovertafel met een trein kunt spelen, wissels omzetten etc, maar er was ook een spel om je reactievermogen te testen.

Tijdens het proosten op deze nieuwe aanwinst bleek dat Adri iets te enthousiast met de champagne had geschut, tot grote hilariteit van de kinderen.

We wensen alle kinderen van Mariendaal heel veel spelplezier met deze geweldige aanwinst.