Maandag 23 september officiële opening: een coole beweegtuin voor het Aladon

Bewegen-is-gezond-Coole-beweegtuin-voor-het-Aladon-2Het Aladon is een school voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking. De school heeft twee locaties in Aalten: het Magnoliaplein voor leerlingen van 4 tot 12 jaar, en de Hoven in Aalten. Hier gaan leerlingen van 12 tot 20 jaar naar school. Een stoere beweegtuin is hier meer dan welkom. Door de Tristan Hoffman Challenge wordt dit mogelijk. Want aanstaande maandag (23 september) om 13.00 uur wordt de beweegtuin officieel geopend.

Het buitenplein van de VSO afdeling (leerlingen tussen de 12 en 20 jaar) is eigenlijk meer een parkeerplaats en rijroute voor de busjes die de leerlingen brengen en halen. In 2012 werd Kanjers door de drie leerkrachten om hulp gevraagd. De school zelf heeft hiervoor niet de middelen, maar voor deze leerlingen is wel het ontzettend belangrijk dat ze kunnen bewegen. Want bewegen is belangrijk voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van de leerlingen.

Dankzij de opbrengst van de Tristan Hoffman Challenge, georganiseerd door Kanjers voor Kanjers, kunnen de leerlingen op maandag 23 september een supergave beweegtuin in gebruik nemen. De beweegtuin bestaat uit een aantal outdoor fitnesstoestellen en een kleine voetbalgoal. Maar dit alles doen wij niet alleen. De Kiwanis uit Doetinchem hebben ervoor gezorgd dat de grondwerken en de bestrating van het plein er spik en span uitziet.

Wij nodigen jou van harte uit om bij de officiële opening aanwezig te zijn. Zie hieronder het programma:

  • Welkom: introductie & warming up (dans) door leerlingen Aladon
  • Toespraak Anne-Marie Molleman, directeur Aladon
  • Toespraak Vera Hoffman, voorzitter Kanjers voor Kanjers
  • Toespraak door Henk Rijks, wethouder gemeente Aalten
  • Officiële opening beweegtuin: de leerlingen, Kanjers voor Kanjers, de wethouder en Kiwanis openen de toestellen door er gezamenlijk gebruik van te maken

Details

  • Tijdstip aanvang: 13.00 uur
  • Locatie: Aladon, de Hoven 9 in Aalten

Graag tot 23 september bij het Aladon!