Leerlingen van De Diekmaat zien voetbalhelden van De Graafschap van dichtbij

Het is zaterdag 21 april, rond 18.00 uur. 40 kinderen uit groep 7 en 8 van De Diekmaat uit Neede staan samen met hun begeleiders te popelen. Want ze zijn door Kanjers voor Kanjers uitgekozen om de wedstrijd van De Graafschap tegen Heracles bij te wonen. Wie wil dat nou niet? Je eigen voetbalhelden van dichtbij zien!

De Diekmaat is een speciale school voor Basisonderwijs in Neede. De school richt zich op leerlingen met leer- en/of gedragsproblemen die op de basisschool niet adequaat geholpen kunnen worden. Reden genoeg voor Kanjers voor Kanjers om deze kinderen mee te nemen naar de thuiswedstrijd van De Graafschap tegen Heracles.

Iets na zessen klinkt er een luid gejuich. Daar komt de enige echte spelersbus van De Graafschap om de hoek rijden. Gelderesch Reizen uit Groenlo zorgde voor het vervoer met de spelersbus. De kinderen zijn zelfs zo enthousiast dat ze niet meer uit de bus willen voor een groepsfoto. Om 18.15 vertrekt de bus, via Ruurlo om een aantal andere leerlingen op te halen, naar de plaats van bestemming: stadion De Vijverberg.

Voorzien van onder andere sjaals en petjes van de ‘Superboeren’ komen de leerlingen bij het stadion aan. Iedereen ontvangt een entreekaart en dan kan het feest pas echt beginnen. De Graafschap stelde plaatsen beschikbaar op een mooie plek in het stadion waar de kinderen de wedstrijd goed kunnen zien.

De Superboeren gaan als een speer van start, met Kanjers voor Kanjers ambassadeur Rogier als aanvoerder in de basis. Na 12 minuten is het raak en staat De Graafschap met 1-0 voor. Wat een feest voor de kinderen! Helaas kreeg de wedstrijd snel een andere wending. Met de rust staat De Graafschap met 1-2 achter. Na de rust doet Heracles er nog een schepje bovenop en wordt het zelfs 1-3. Na twee rode kaarten voor de bezoekers en een strafschop komt De Graafschap nog sterk terug tot 2-3. Helaas zit een gelijkspel er niet meer in.

Ondanks de nederlaag, hebben de leerlingen van De Diekmaat genoten van de wedstrijd. Rond 22.00 uur vertrekt de spelersbus met de enthousiaste supporters weer naar Neede. Door de terugrit met de spelersbus wordt de nederlaag alweer snel vergeten.

 

de graafschap1 21-04-12