Kunstveiling voor Kanjers

Afgelopen zaterdag was het zover: de kunstveiling voor Kanjers voor Kanjers. Initiatiefnemer Frans de Wit was op de deze stralende dag al vroeg in de weer om de laatste puntjes op de i te zetten. Maanden van voorbereiding zijn er voor Frans en zijn vrouw Margo aan vooraf gegaan. Verschillende kunstenaars hebben meer dan 100 kunstwerken ter beschikking gesteld voor het goede doel: Kanjers voor Kanjers.

De vele kunstwerken zijn voor de kunstliefhebbers uitgestald in de Lindesche Molen in Vorden. Het zijn vooral schilderijen in olie en acryl, figuratief of abstract. Alles afgestaan door kunstenaars uit het hele land. Ondertussen vertelt veilingmeester Hans Krabbenborg, bekend van de opgeheven band Kas Bendjen, de laatste ins en outs over de veiling.

Buiten richten leerlingen van school ’t Beeckland uit Vorden de veilingruimte in. Zangeres en kunstenares Josée van der Staak heeft deelnemers aan de Kunst10daagse van Bronckhorst en andere kunstenaars benaderd en dat heeft bijna honderd kunstwerken opgeleverd. De opbrengst van de veiling is bestemd voor Stichting Kanjers voor Kanjers. “Het zijn vooral de transparantie en de doelstelling van Kanjers voor Kanjers die mij aanspreken”, zegt Frans bevlogen. Stichting Kanjers voor Kanjers zet zich in voor het verbeteren van het welzijn van kinderen door middel van lokale projecten die vooral bestaan uit sport en spel.

Inmiddels hebben enkele tientallen bezoekers in de veilingtent plaatsgenomen. Om 14.00 uur neemt Hans Krabbenborg de veilinghamer in zijn hand. Schilderij na schilderij gaat onder de hamer. De prachtige kunstwerken Kind 1 en 2 van Corrie Leushuis bijten het spits af, elk voor €100,-. De veiling gaat nog tot in de avonduren door. De opbrengst van de veiling wordt binnenkort bekend gemaakt.

Kijk voor meer informatie op www.kunstvoorkanjerkinderen.nl.

Frans en Margo, gefeliciteerd met het succes van de kunstveiling en ontzettend bedankt voor dit bijzondere gebaar!

 

sam_1308

 

 

sam_1313