Klimbos in Ruurlo: nu voor iedereen een uitdaging

Het Klimbos in Ruurlo is al tijden een enorm leuke plek waar jong en oud kan klimmen en klauteren in het bos. Hoog, laag, moeilijk en makkelijk: iedereen kan zich daar uitleven. Kanjers voor Kanjers en Klimbos Ruurlo leek het een geweldig idee om het Klimbos ook toegankelijk te maken voor kinderen met een beperking. Door diverse aanpassingen het klimmen en klauteren ook voor hen mogelijk te maken. En na het uitwerken van de vele ideeën is het nu eindelijk zover. Het Klimbos is  nu voor iedereen een uitdaging. Jong of oud, een beperking of niet. Iedereen kan zich nu lekker uitleven in het Klimbos.

Vrijdag 17 april jl. vond de officiële opening plaats. Het Klimbos en Kanjers voor Kanjers hadden veel kinderen uitgenodigd om het klimmen en klauteren uit te proberen. Het was prachtig speelweer, tijdens de lunchpauze zorgde Pannenkoekboerderij De Heikamp voor heerlijke pannenkoeken en de kinderen genoten dan ook volop. Pannenkoekboerderij De Heikamp had ook nog een leuke verrassing voor Kanjers voor Kanjers. Met de opbrengst van hun liefdadig-heitjes ontving Kanjers een cheque van maar liefst € 337,00.

Kanjers voor Kanjers heeft een financiële bijdrage geleverd zodat het Klimbos de aanpassingen kon uitvoeren. Ook zijn er meerdere instructeurs opgeleid om kinderen met een beperking perfect te kunnen begeleiden. De slogan van Kanjers voor Kanjers “Samen Sterk” komt bij dit prachtige project weer mooi tot uiting. We wensen het Klimbos en alle kinderen heel veel klimplezier toe.