Kanjers voor Kanjers weekendevenement
Peddelaars veldtoertocht


Op zaterdag 24 en zondag 25 september organiseren Kanjers voor Kanjers en de Peddelaars de Kanjers voor Kanjers veldtoertocht in Aalten. Met routes van 30, 40 en 55 kilometer komen zowel beginnende als gevorderde mountainbikers aan hun trekken. De routes zijn duidelijk uitgezet met pijlen. 

Het is ons gelukt om een mooie tocht te maken op Aaltense (en een stukje Winterswijkse) gemeentegrond. De singletracks van de Vennenbulten zitten hier in, ook wordt er door verschillende kleine bosjes gefietst die speciaal voor deze veldtoertocht door de landeigenaren eenmalig zijn opengesteld en daarnaast zal er ook over wat langere gravelpaden met natuurschoon gefietst worden. Als er gevaarlijke oversteken zijn, word je geholpen door vakkundige verkeersregelaars. Ook aan de innerlijke mens is gedacht met een royaal ingerichte verzorgingspost langs de route. 

Inschrijven en starten

Inschrijven voor deze veldtoertocht kan tot en met 25 september 2022 online op de website van Fietssport.nl. Daarnaast kan er ook op de dag van de veldtoertocht vanaf 8.30 uur Ingeschreven en gestart worden. Bij de inschrijving wordt gebruik gemaakt van Scan & Go om de deelnemers snel op weg te helpen. De deelnemers voor de 30 en 40 kilometer kunnen starten tot 10:30 uur, deelnemers voor de 55 kilometer tot 10.00 uur. Jeugd tot en met 15 jaar kan gratis meedoen.

Startlocatie

Sportpark Zuid

Bocholtsestraatweg 67A

7121 JB Aalten

Routes

Het parcours is zeer afwisselend. Je komt over interessante technische stukken met veel singletracks, maar er zitten ook bredere en snellere zandpaden tussen. De route is bijna grotendeels onverhard en gaat door bos en langs het Achterhoekse coulisselandschap. Hoewel we rond Aalten geen echte heuvels hebben, zit er wel het nodige hoogteverschil in de route, waarop je je zeker even stuk kunt bijten als je het gemiddelde hoog probeert te houden.

Kosten voor deelname bedragen:

  • € 10,-

Bij voorinschrijven bedragen de kosten

  • € 10,- (Basic account)
  • € 8,- (PLUS account & NTFU lid)

Inschrijving zaterdag 24 september via de volgende link van Fietssport:

https://www.fietssport.nl/toertochten/53812

Inschrijving zondag 25 september via de volgende link van Fietssport:

https://www.fietssport.nl/toertochten/53966