Kanjer Mountain Challenge

Fietsen, hardlopen en wandelen voor het goede doel.

Het doel van de Kanjer Mountain Challenge is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel: Kanjers voor Kanjers. Kanjers voor Kanjers zet zich in voor het welzijn van kinderen in de Achterhoek, in het bijzonder rond sport en spel. Kinderen die niet in staat zijn om sport en spel op een goede manier te beleven: minder bedeelde, zieke en/of gehandicapte kinderen. Voor deze kinderen wil de stichting een oplossing zoeken, zodat sport en spel ook voor deze kinderen (weer) tot de mogelijkheden behoort.

De gehele opbrengst van de deelnemers van de Kanjer Mountain Challenge is bestemd voor Kanjers voor Kanjers. Onze sponsoren maken de organisatie kosten dekkend in materieel en in gelden. Meer weten over de stichting? Bezoek www.kanjersvoorkanjers.nl.

Het belang van sport en spel

Sport en spel is belangrijk voor ieder mens. Het draagt bij aan een goede gezondheid. Voor kinderen heeft het verder een positieve uitwerking op ontwikkeling en ontplooiing, zowel mentaal als fysiek. Bij groepssporten en spel levert de teamgeest een belangrijke bijdrage aan de algemene acceptatie en voorkoming van uitsluiting van het kind in het dagelijks leven. Het kind krijgt hierdoor meer zelfvertrouwen.

Spel draagt bij aan de algemene ontwikkeling

Sport en spel is belangrijk voor ieder mens. Het geeft plezier en draagt bij aan een goede gezondheid en aan de algemene ontwikkeling. Voor kinderen heeft het verder een positieve uitwerking op ontwikkeling en ontplooiing, zowel mentaal als fysiek. Bij groepssporten en spel levert de teamgeest een belangrijke bijdrage aan de algemene acceptatie en voorkoming van uitsluiting van het kind in het dagelijks leven. Het kind krijgt hierdoor meer zelfvertrouwen.

ANBI

Kanjers voor Kanjers is aangemerkt als ANBI (algemeen nut beogende instelling). Dat betekent dat giften aftrekbaar zijn van het belastbare inkomen. Kijk voor meer infomatie op www.belastingdienst.nl/giften.

Challenge 2022

Jouw doel voor 2022!

Vrijdag 24 juni 2022 vindt de 11e editie van de Kanjer Mountain Challenge plaats, georganiseerd voor Kanjers voor Kanjers. De uitdaging is om Gavia pass in Italië wandelend, hardlopend of fietsend te beklimmen. Dit kan ook in estafettevorm.

De Gavia klim is mooi, je begint tussen mooie groene alpenweides en dennenbossen om in het echte hooggebergte te eindigen met fantastisch uitzicht op vele hoge toppen om je heen. En het grootste voordeel ten opzichte van de Stelvio die in de buurt ligt, het is hier relatief rustig.

De Gavia is beroemd en berucht. De Gavia heeft deze beruchte status zeker gekregen dankzij de Giro D'Italie, want bijna elke keer als deze col erin zat vochten de wielrenners zich een weg omhoog tussen meters hoge muren van sneeuw. Maar ook midden in de zomer zal je hier op de col vaak nog sneeuw zien liggen. Dat samen met het gegeven dat de weg af en toe meer op een mountainbikepad lijkt maakt deze klim berucht. Een avontuur is het zeker.

Challenge 2019

Promo 2019

Challenge 2018