Jeffrey kan zijn energie weer kwijt!

Het is donderdag 23 april, 18.30 uur en de zon schijnt nog lekker. Bij de familie Bonenkamp in Groenlo is er veel gezelligheid en drukte voor het huis. Men komt voor Jeffrey. Familie, vriendjes, buren en een aantal fotografen. Jeffrey wordt vandaag verrast met een mooie tandemfiets van Kanjers voor Kanjers.

Jeffrey Bonenkamp is 12 jaar en sinds 1,5 jaar ernstig visueel beperkt. Dit komt door netvliesloslating van zijn ogen. Met zijn linkeroog ziet Jeffrey niets en met het rechteroog maar 3%. Hij ziet een heel klein beetje licht en donker, zoals hij zelf verteld. Hij is inmiddels al 11 keer geopereerd en dit zal nog vaker gebeuren in de toekomst. Hij staat nu onder behandeling bij het oogziekenhuis in Rotterdam. Jeffrey gaat 3x per week een halve dag naar Bartimeus in Lochem. Hier leert hij het braille lezen en omgaan met zijn blindheid.
Het bijna blind zijn beperkt Jeffrey ernstig in zijn dagelijks leven. Maar dat hij  niet meer kan voetballen bij zijn favoriete club SV Grol kost hem heeft veel moeite. Desondanks geeft hij de moed niet op en zoekt hij andere mogelijkheden om zijn energie kwijt te kunnen. Op school had hij kennis gemaakt met een mountainbike tandem van Kanjers voor Kanjers. Dit vond hij erg mooi en zo kon hij flink wat energie kwijt. Reden voor zijn moeder om bij Kanjers voor Kanjers een aanvraag te doen voor een tandemfiets. Nu kan hij samen met zijn ouders, zus en vriendjes weer fietsen. Binnenkort gaat zijn klas op schoolkamp. Jeffrey gaat ook mee. Op de fiets, net als zijn klasgenoten!

De fiets wordt in bijzijn van ouders, zus en vriendjes aan hem overhandigd. De champagne, ballonbloemen en het confettikanon: Jeffrey straalt! 
Jeffrey verraste Kanjers voor Kanjers ook nog met een schenking van € 178,80. Hij deed klusjes in de buurt en al het bij elkaar gespaarde geld geeft jij aan Kanjers voor Kanjers zodat wij nog meer kinderen kunnen helpen.

Samen met zijn vader fietst hij trots een rondje door de straat om de tandem te laten zien aan alle aanwezigen. Daarna speelt hij weer heerlijk verder met zijn vriendjes die hem waar nodig overal mee helpen.

Tijdens de uitreiking waren er ook een aantal heren van “de Ronde Tafel” uit Winterswijk. Dit zijn ondernemers uit Winterswijk en Groenlo. Jaarlijks houden zij een wijnactie. De opbrengst hiervan schenken ze aan een goed doel. Dit jaar hadden ze Kanjers voor Kanjers hiervoor uitgekozen en ze wilden dit graag koppelen aan een project. Met de opbrengst van de wijnactie, een geweldig mooi bedrag van € 4000,00 is de tandem voor Jeffrey mede mogelijk gemaakt.