iPadds voor de leerlingen van de Dr. PCM Bosschool

Leerlingen Kentalis Dr. PCM Bosschool in Silvolde blij met Kanjers voor Kanjers

Op vrijdag 13 januari is Kanjers voor Kanjers feestelijk onthaald door de leerlingen van Kentalis Dr. PCM Bosschool in Silvolde. Op deze dag heeft Kanjers voor Kanjers kinderen verblijdt met 10 iPads en een tegoed voor het aanschaffen van Apps.

Op deze cluster 2 school zitten leerlingen die moeizaam of nauwelijks tot lezen komen. Met de Apps worden de kinderen gestimuleerd en gemotiveerd in de ontwikkeling op het gebied van lezen.
Ook binnen de logopedie wordt gebruik gemaakt van de iPads. Tijdens deze sessies worden de iPads gebruikt vanwege de enorm leuke Apps die beschikbaar zijn om het taalbegrip en de taalproductie op speelse manier te vergroten.
Spelletjes kunnen interactief ingezet worden waarbij de leerlingen goed moeten luisteren, opdrachten moeten uitvoeren of juist moeten vertellen wat er gebeurd. Geluiden en bewegingen spreekt ze aan en ook de visuele ondersteuning is essentieel.

Niet alleen de leraren zijn enthousiast, maar ook de leerlingen. De overhandiging van de iPads is feestelijk gevierd met kinderchampagne, confetti en een zelf opgenomen lipdub.
De kinderen hebben allemaal in het filmpje meegespeeld waar het draait om dyslexie en hoe de iPad helpt om beter te lezen.

Kanjers voor Kanjers wenst de kinderen veel leesplezier en bedankt iedereen van Kentalis Dr. PCM Bosschool voor het geweldige en mooie ontvangst.