‘In de achterhoek daar wonen Kanjers!’

Met overweldigend trommelgeroffel van de ruim 60 kinderen van de Bosschool in Silvolde, een zelfgemaakt lied door juf Loes en een knallende champagnekurk, werden de binnen- en buiten spel materialen onthuld. Stepjes, skippyballen, kruiwagens, loopklossen, emmertjes en schepjes voor de zandbak, maar ook Lego en Cluedo. Voor alle leeftijden was er iets, te veel om op te noemen!

De Dr. P.C.M. Bosschool is een school voor dove en slechthorende kinderen. Tevens is er een afdeling voor kinderen met ernstige spraak en taalstoornissen. Twee jaar geleden is de school, die onderdeel uitmaakt van de Kentalis groep, in Silvolde een locatie gestart.

“Het krappe budget liet vrijwel geen ruimte voor spelmateriaal” , aldus Jeanet Vaarkamp van de Bosschool. “Daarom vinden wij het ook zo geweldig dat wij hiervoor in aanmerking komen”.  En dat bleek uit de happening die georganiseerd was.

Per leeftijdsgroep werden de spelmaterialen onthuld. Vreugdekreten, blije gezichten en luid applaus waren de spontane reacties van de kinderen en begeleiders. Voor iedereen was er chips en champagne en tot slot het fantastische lied dat door iedereen luid werd meezongen:

‘In de achterhoek daar wonen Kanjers
Kanjers die er voor an’dren zijn
Daardoor is het schoolplein van de Bosschool
Om te spelen nu weer heel erg fijn‘

Kanjers voor Kanjers wenst de kinderen en leerkrachten van de Bosschool heel veel plezier met alle spelmaterialen!

 

 

bosschool1

 

bosschool2