Heerlijk Spetteren in Zwembad Zonnewater

Op 20 juli was het een erg warme dag. Binnen in Zwembad Zonnewater in Hoog Keppel was het zelfs tropisch warm. Maar de aanwezige kinderen, ouders en broertjes en zusjes hadden er zin in. Ze konden niet wachten om te gaan zwemmen. Enkelen hadden zelfs thuis de zwembroek al aangetrokken zodat zij snel het water in konden.

Alexander Tempels en Mathijs Kamphorst zijn werkzaam als Buurtsportcoach Aangepaste Sporten op locatie Mariendael in Doetinchem. Hun taak is samen met ouders/verzorgers, therapeuten, leerkrachten en pedagogisch ondersteuners te kijken waar behoeften en interesses liggen bij invullen van vrije tijd en sport van de kinderen.
Eén van hun projecten is het opzetten van ouder-kind zwemmen bij zwembad Zonnewater. Zonnewater is een zwembad dat aangepaste faciliteiten en extra zorg biedt.
Het doel van Mathijs en Alexander is om dit ouder-kind zwemmen een terugkerende activiteit te laten worden. Maar omdat het beperkte budget het lastig maakt meerdere clinics te organiseren is er contact gezocht met Kanjers voor Kanjers.

En zo kwam het dat op zondag 18 mei zes kinderen en zondag 20 juli maar liefst negen kinderen heerlijk konden zwemmen met hun ouders en broertjes en zusjes. Volgens vele ouders is het heel bijzonder om samen met het gezin een activiteit te kunnen ondernemen. ‘Vaak moeten we ons splitsen en kan er één niet mee en blijft die thuis.’ ‘Wat fijn om eens een ander lichamelijk contact met mijn kind te hebben dan verschonen, tillen of verzorgen,’ zijn zomaar enkele reacties van ouders.
Dat de kinderen volop genoten was wel te zien aan de blije gezichten, geluiden en bewegingen. Het mooie spelmateriaal, zoals gekleurde ballen, een boot en emmertjes maakte het extra uitdagend. Zeker een activiteit om vaker te herhalen.

Na het zwemmen was er een glaasje kinderchampagne, koffie en een mooie Kanjers voor kanjers-badhanddoek voor de deelnemers. Kanjers voor Kanjers wenst Alexander en Mathijs nog veel mooie projecten toe en de kinderen samen met hun ouders en verzorgers vooral veel zwemplezier.

Bekijk hier de foto’s