Heerlijk schommelen bij Zorgboerderij de Breukelaar

Net buiten Westendorp aan de Krommeweg vind je Zorgboerderij de Breukelaar. Het ligt er prachtig tussen de landerijen. Zorgboerderij Breukelaar biedt opvang aan volwassenen en kinderen. Het is een kleinschalige zorgboerderij, met persoonlijke aandacht voor de cliënten. Kinderen en volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking kunnen er terecht.

Zaterdag 21 februari 2015 was het er een gezellige drukte. Alle ouders en de kinderen die de zorgboerderij bezoeken waren speciaal gekomen om de feestelijk opening van de schommels en het boter, kaas en eieren spel mee te beleven. De kinderen mochten heel officieel met een versierde schaar het lint rondom de schommels doorknippen. Uiteraard ging dit gepaard met confetti en champagne. Als toetje werd één van de eerste parachute spellen uitgereikt aan de kinderen. Dit is een rond parachutedoek van zes meter doorsnede dat door de deelnemers gespannen wordt. Het biedt vele verschillende spelmogelijkheden. De kinderen van de Breukelaar genoten ervan om onder het gekleurde grote doek door te rennen.

Michiel Heideman en Susanne Stevens runnen samen de zorgboerderij.
“We waren op zoek naar een speeltoestel waar alle kinderen die hier komen gebruik van kunnen maken,” vertelt Susanne. “Voor sommige kinderen is het houten speelhuisje met glijbaan gewoon te moeilijk vanwege hun motorische beperking. De nieuwe schommels zijn een welkome aanvulling. Daarnaast hebben we gekozen voor een boter, kaas en eieren spel. En de door Kanjers voor Kanjers extra aangeboden reuze parachute zal ook veel gebruikt gaan worden. Het stimuleert het samen spelen en dat vinden we heel belangrijk,” aldus Susanne.

Kanjers voor Kanjers wenst alle kinderen van de Breukelaar veel speelplezier.