Fietstips van Robert Gesink en Tristan Hoffman tijdens vierde Jeugd Mountainbike Clinic

Zondag 21 november was het tijd voor alweer de vierde Jeugd Mountainbike Clinic. De clinic van afgelopen zondag was extra bijzonder vanwege de aanwezigheid van Kanjers voor Kanjers ambassadeurs Robert Gesink en Tristan Hoffman. De clinic vond gelijktijdig met de toertocht van Toer- en wielrenvereniging de Peddelaars uit Aalten plaats.

Vroeg in de ochtend stonden er maar liefst 65 enthousiaste kanjers in Aalten aan de start om deel te nemen aan de vierde Jeugd Mountainbike Clinic. Het weer was prachtig, in het begin een beetje fris, maar naarmate de groep in beweging kwam, was de kou snel verdwenen. De groep vertrok vanaf het terrein van tennisvereniging Altec, waar ook de veldtoertocht startte. Met Robert Gesink voorop fietsten de kinderen langs de Keizersbeek, waarna ze door Robert, Tristan en de andere begeleiders richting het Loohuisbos fietsten. Aangekomen bij de Ringkampbulten werd de groep kinderen in vieren  gesplitst, waarna getraind werd op behendigheid, techniek en uithoudingsvermogen.

Tikkertje op de fiets
Na de pauze was het tijd voor het leukste onderdeel van de clinic, namelijk tikkertje op de fiets.  Alle 65 kinderen deden mee en de beste wielrenner van Nederland, Robert Gesink, mocht de tikker spelen. De spanning werd opgebouwd, want Robert kwam met zijn voet aan de grond en dat betekende dat alles ‘getikte’ kids weer mochten deelnemen aan het spel. Dus Robert kon weer opnieuw beginnen. De Kinderen vonden het geweldig en konden er hard om lachen, waaronder Robert zelf. Wel kreeg hij in de tweede ronde hulp van Tristan Hoffman en Arne Hassink. Iedereen was overduidelijk aan het genieten. Na het tikkertjes pelen fietste de groep, moe en voldaan, terug naar het startpunt.

Wij kijken terug op een bijzonder geslaagde Jeugd Mountainbike Clinic en verwelkomen alle kids graag op 4 december in Winterswijk!

Onze huisfotograaf Jurgen Pillen was van de partij om foto’s te maken. De foto’s staan over enkele dagen in ons foto-album.