Fiets en loopband voor Kumufit Beltrum

Op landgoed ’t Hulsevoort aan de Bruggertweg in Beltrum is ‘Kumufit’ gestart, een zorg-  en logeerboerderij voor kinderen met een beperking. De kinderen kunnen er terecht voor activiteiten op gebied van kunstzinnigheid, muziek en fitheid.

Het was er 3 maart een feestelijke bedoening. Het fitnessdeel van deze zorgboerderij werd officieel in gebruik genomen: een judozaal, sauna, onderzoeksruimte en fitnesszaal voorzien van diverse apparatuur. Het initiatief is een droom van kunstenares en bestuurskundige Marian Klein Gebbink uit Neede. De zorgboerderij is door de hier aangeboden activiteiten niet te vergelijken met bestaande zorgboerderijen, aldus Marian.’ Kinderen met een beperking krijgen vaak heel weinig beweging, omdat ze in een afgeschermd wereldje leven. Hier kunnen ze, begeleid door een groepje specialisten, actief aan sport en spel doen en fysiotherapie krijgen.’

Een loopband en een fitnessfiets werden aangeboden door Stichting Kanjers voor Kanjers. ‘Er was alleen gevraagd om een loopband, maar van het beschikbare bedrag kon ook nog een fiets bekostigd worden’, vertelt Irma de Vries van de projectcommissie. Geweldig om te zien hoe enthousiast de kinderen reageren, we zijn er trots op wat deze Kanjers van Kumifit aan positieve impuls bijdragen aan onze stichting!

3 maart 2010

Irma de vries en Daniëlle Stokkers


Fiets en loopband voor Kumufit BeltrumFiets en loopband voor Kumufit BeltrumFiets en loopband voor Kumufit Beltrum