Feestelijke overhandiging judomatten voor Den Besselder

Feestelijke-overhandiging-judomatten-voor-Den-BesselderStralende kindergezichtjes in de sporthal van Halle. Kanjers voor Kanjers kwam afgelopen zaterdag een feestje vieren met de kleine judoka’s van Simon Vos. Mede dankzij de Achterhoekse stichting is Halle een judoschool rijker. Simon Vos van Activiteitencentrum Den Besselder in Halle nam eind vorig jaar contact op met Kanjers voor Kanjers. Hij vroeg om judomatten. Zodat hij judo voor kinderen met en zonder een beperking mogelijk kan maken.
De judoschool begon met één groep en heeft er ondertussen al drie. Over een vierde wordt gedacht. Er is namelijk erg veel interesse voor de judolessen op woensdagmiddag en zaterdagochtend. De kinderen uit Halle en verre omstreken kijken wekelijks uit naar hun judopartijtjes.

Onder de bezielende leiding van Simon en zijn assistent, judokampioen Menno Kok uit Silvolde, zijn er mogelijkheden voor kinderen met en zonder een beperking. Door het geven van All Star judo geeft Den Besselder kinderen met een gedragsstoornis weer de mogelijkheid om in een reguliere groep te kunnen sporten. Dus ook weer mee te doen in de huidige maatschappij en dichtbij waar ze wonen.

Bekijk hier de foto’s van de overhandigingBekijk hier de foto’s van de overhandiging