Fatima Zorg krijgt sportief steuntje in de rug

Dusseldorp Groep & Metzo College zamelen geld in voor Kanjers voor Kanjers

Dinsdag 3 april was er reden voor een feestje voor de cliënten van Fatima Zorg. De cliënten hebben, dankzij financiële steun van Dusseldorp en een inzamelingsactie van het Metzo College, speciale sport- en spelmaterialen voor kinderen met een meervoudige verstandelijke beperking ontvangen.

Sport en bewegen voor mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking
Dat meer bewegen gezond is voor de mens is zo langzamerhand wel duidelijk. Al blijft het voor veel mensen moeilijk om vaak genoeg te sporten. Voor mensen met een (verstandelijke) beperking is dat in de praktijk helemaal lastig. Binnen Fatima Zorg houdt de werkgroep ‘Bewegen op Maat’ zich bezig met het wegnemen van obstakels om cliënten toch te laten sporten en het bewegen voor mensen met meervoudige beperkingen juist te stimuleren. Speciaal voor de kindergroep van Hoef 1 & 2 was ‘Bewegen op Maat’ nog op zoek naar aangepast materiaal. Deze wens is dinsdag 3 april om 11 uur in vervulling gegaan met het officieel aanbieden van beweegcontainers en spelmateriaal door Kanjers voor Kanjers.

Feest met confetti en taart
Na een korte uitleg over de kindergroep en een kennismaking met de kinderen, werd het tijd voor een klein feestje. De materialen werden op het waterbed uitgestald. Na het teken van de fotograaf, knalde de confetti popper en onder luid gejuich werden de sport- en spelmaterialen officieel in gebruik genomen. Aansluitend hebben wij samen met de leerlingen van het Metzo College, de medewerkers van Dusseldorp en natuurlijk de cliënten en medewerkers van Fatima genoten van een overheerlijke slagroomtaart.

Wij wensen de kinderen van Fatima veel plezier met de materialen!

cheque_kanjers_voor_kanjers_medium