Eerste editie Kramp Run Varsseveld groot succes!

Na zijn finish op de 5 kilometerloop, stond AVA’ 70-voorzitter en initiatiefnemer van de Kramp Run Jan Rademaker met een brede glimlach op zijn gezicht na te genieten. Even verderop eenzelfde beeld bij ARGO-voorzitter Henk Woolschot, terwijl duizendpoot Gerrit Dijkslag als toeschouwer vooral genoot. Gert-Jan Wassink was in voorbereiding op zijn wedstrijd, maar “de 4 musketiers”, die vanaf het eerste uur bij de Kramp Run betrokken waren, hadden halverwege het programma al voor zichzelf een tussen balans opgemaakt: de eerste editie van het hardloopfestijn in Varsseveld is een enorm succes!

Varsseveld omgetoverd tot tropisch sportarena
Onder tropische weersomstandigheden verschenen er maar liefst bijna 600 lopers en loopsters aan de start van de diverse wedstrijdonderdelen. Het centrum van Varsseveld was omgetoverd in een heuse sportarena en samen met een DJ, dweilorkest de Bloasköppe en speaker Herman Weening zorgde dit voor een prachtige sfeer.

Om 17.45 uur werd het startschot gegeven voor de KidsRun, waarna om 18.15 uur ruim 400 deelnemers aan de start verschenen voor een wedstrijd van 5 kilometer. Ook de Runners4Kanjers waren vertegenwoordigd in Varsseveld. Het lange lint van lopers en loopsters slingerde zich via het centrum van Varsseveld in de richting van het complex van Kramp. De hoofdsponsor van het evenement ontving de atleten in stijl: via een rode loper kwam het peloton de fabriekshal in, die door de schaarse verlichting en de fraaie aankleding voor een heus kippenvelgevoel zorgde. Dit was zeker het geval, toen de lopers vanuit de koele arena weer in de hete buitenlucht kwamen.

Top Run
Het klapstuk van de avond vormde de Top Run bij de heren. Atleet Gert-Jan Wassink wilde voor zijn eigen Varsseveldse publiek ontzettend graag vlammen. De concurrentie was echter ijzersterk, want diverse nationale toppers stonden aan de start. Topatleet Ali Mohammed kwam solo over de meet in een fantastische tijd van 14,43 minuten. Onder geweldige toejuichingen van de honderden mensen langs het parcours finishte Gert-Jan Wassink dolblij op een tweede plek, slechts 11 seconden na de winnaar.

Business Run levert € 3.000,- op
Onder deze grote meute bevonden zich ook de deelnemende teams aan de Business Run. Maar liefst dertig teams, waaronder twee teams van onze sponsor Volvo Harrie Arendsen hebben zich ingeschreven. De organisatie van de Kramp Run wil graag een bijdrage leveren aan de maatschappij. De volledige opbrengst van € 3.000,- is daarom bestemd voor Kanjers voor Kanjers.

De Kramp Run heeft Varsseveld op de hardloopkalender gezet en gezien de enthousiaste reacties van deelnemers en publiek, is de organisatie vast en zeker van plan om ook volgend jaar een tweede editie van het evenement te organiseren!

Organisatie, gefeliciteerd met het enorme succes van de eerste editie van de Kramp Run en ontzettend bedankt voor de geweldige donatie!