Een sportkast voor project Buitenleven in Zelhem

Op woensdag 3 april 2013 was het feest aan de Wittebrinkweg 11 in Zelhem. Enly Wiltink heeft daar samen met Maaike Houwers anderhalf jaar geleden het project Buitenleven opgestart in samenwerking met de Wilhelminaschool in Doetinchem.

Het is een project voor kinderen die extra aandacht verdienen. Dat kan zijn omdat ze kampen met een verdrietige of ingewikkelde situatie in het gezin of familie. Maar het is ook bedoeld voor kinderen die niet in de gelegenheid zijn om op vakantie te gaan of sociaal emotioneel ‘niet goed in hun vel’ zitten. De kinderen worden van school gehaald en ’s avonds ook weer teruggebracht. Eén keer in de twee weken, op woensdagmiddag, opent zorgboerderij ’t Grievink haar deuren voor 11 kinderen die daar genieten van paardrijden, konijnen knuffelen, skelteren, voetballen, broodjes bakken, wandelen en spelletjes spelen.

Samen met ambassadeur Stef Dusseldorp en in een auto van volvo Harrie Arendsen hebben wij op woensdagmiddag 3 april een sportkast met materialen bezorgd in Zelhem. De kinderen hadden voor ons allerlei hapjes klaar gemaakt waardoor het feestje nog groter werd. Ook wilde Enly en de kinderen maar al te graag laten zien wat ze op zo’n middag allemaal doen, dus hebben we een uitgebreide rondleiding gehad. De kinderen, maar ook de begeleiders, waren dolblij met de nieuwe kast en materialen.

kanjers buitenleven 3 april 2013 012