Een duo-fiets voor De Elfenbank

Mede dankzij Wessels Vakbouwers in Lichtenvoorde gerealiseerd!

Een met vlaggetjes versierd woonhuis. Overal hangen kleine bordjes met ‘duo-fiets’, gebak, champagne, een fotograaf en de pers. Kortom, een drukte van belang en veel vrolijke gezichten.

De jongeren van woongroep De Elfenbank in Ruurlo ontvingen gisteren van Kanjers voor Kanjers een duo-fiets. Dit een fiets, bij uitstek bedoeld voor mensen die niet zelfstandig aan het verkeer kunnen deelnemen. Deze fiets biedt de mogelijkheid dit samen, naast elkaar zittend en fietsend te doen.

Woongroep De Elfenbank is een wooneenheid voor jong volwassenen met een verstandelijke en/of een lichamelijke beperking. De aangevraagd voor dit project is ingediend door Elfriede en Astrid, twee begeleiders van de woongroep. Het leek hen geweldig om samen met de jongeren op de fiets erop uit te kunnen gaan.

In een korte toespraak werd benadrukt dat deze actieve en enorm energieke jongeren erg blij zijn met deze veilige en functionele fiets. Daarna werd het tijd om de duo-fiets, die buiten stond, te bewonderen en om de beurt uit te proberen. Het was een lust om te zien hoe de bewoners met de fiets door de straat racete, en hoe gemakkelijk ze de fiets keerde.

Iedereen was het er over eens dat aan deze fiets heel veel plezier beleefd gaat worden!

overhandiging de elfenbank 29-02-12 verkleind