Duofiets voor de Weemerhof in Neede

Duofiets-voor-de-Weemerhof-in-NeedeDoor teamwork van Stichting Paastoertocht.nl en Kanjers voor Kanjers is er zaterdag 25 april 2013 aan de kinderen van het logeerhuis Weemerhof in Neede een geweldige duofiets geschonken.

De Weemerhof is een logeerhuis dat onderdeel uitmaakt van Estinea. Er logeren jongeren vanaf 8 jaar met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Zij komen er in het weekend om hun ouders even te ontlasten en er zelf een gezellige tijd te hebben. Monique Sasbrink, de begeleider van de woongroep, heeft voor de kinderen deze fiets aangevraagd: “een duo fiets maakt het mogelijk dat de kinderen op een sportieve manier langere afstanden kunnen afleggen, samen met hun begeleider. Denk hierbij aan het halen van boodschappen, naar het zwembad gaan of gewoon gezellig naar het dorp fietsen. Kortom een duofiets maakt het mogelijk om de logees meer afwisseling te bieden in het dagprogramma.”

Dat hebben we zaterdag gezien. De dames die dat weekend in het logeerhuis waren, straalden van enthousiasme bij het naar buiten gaan om de fiets officieel in gebruik te nemen. Ze gilden het uit omdat de champagnekurk zo hard van de fles afknalde en applaudisseerden opgetogen telkens als de duofiets voorbijkwam.

Mede dankzij de snelle service van van Raam fietsen in Varsseveld kunnen de logees nu al genieten van een heerlijk ritje op de fiets.

Bekijk hier de foto’s