Dubbel geluk op vrijdag de dertiende voor De Diekmaat in Neede

De Diekmaat is een speciale school voor Basisonderwijs in Neede. De school richt zich op leerlingen met leer- en/of gedragsproblemen die op de basisschool niet adequaat geholpen kunnen worden.

Pleinproject
Tijdens de pauze werkt de school, onder begeleiding van een Sport- en Bewegingencoördinator, met het ´Pleinproject’. Dit houdt in dat de kinderen telkens nieuwe spelvormen aangeboden krijgen waarin zij zelf de keuze maken of zij alleen, samen of in een team willen spelen. Op het plein zijn vaste plaatsen voor de betreffende spelvormen.
Omdat er een groep leerlingen is die onvoldoende profiteert van dit aanbod is er behoefte aan materiaal waarmee de leerlingen zelfstandig, maar ook samen kunnen spelen. Zoals, skippyballen bezems, graafmachine of een jongleerset.

Hulp van Kanjers
Het geluk kon op vrijdag de dertiende niet op. In de hal van de school stond een grote ‘verrassingstafel’ opgesteld. Toen alle leerlingen van de onder- en middenbouw zich hadden verzameld in de hal werd de parachute die over de tafel lag opgehesen.

Verraste en blije gezichten, confetti, een knallende champagnekurk en een luid applaus klonken door de hal. De tafel lag boordevol met binnen- en buitenspelmateriaal. Om de beurt mochten de kinderen iets van de tafel pakken en ermee naar buiten gaan om te spelen. Rode wangen van inspanning en enthousiasme waren het geweldige resultaat. Een kostelijk gezicht om vier skippyballende kinderen met een grote glimlach over het plein te zien gaan. Buitengewoon dat het met zo’n super badmintonset zo goed lukt om raak te slaan!

Maar ook de leerlingen van de bovenbouw worden niet vergeten en hebben geluk; zij gaan op zaterdag 21 april aanstaande met de bus naar de voetbalwedstrijd De Graafschap-Heracles.

Wij wensen alle kinderen van De Diekmaat veel plezier!

_mg_3523 verkleind

_mg_3540 verkleind

_mg_3559 verkleind

_mg_3554 verkleind